Емоционалният Киров: Чака ни исторически финал

Цска Ботев Пловдив 25

Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе повече от щастлив след продължаването на отбора му към финала за Купата на България. Пловдивчани направиха 3:3 срещу ЦСКА като гост и с общ резултат 6:5 продължиха напред. Отделно „канарчетата” завършиха мача с девет човека, като именно с осем полеви играчи те отбелязаха решаващия гол.

Киров не пожела да коментира отсъжданията за съдиите, а също така изтъкна, че финалът с Локомотив Пловдив ще е празник за целия град, както и за футбола генерално.

„Действително днес изхабихме доста емоции. Заслужено продължаваме към финала, започнахме добре. Първата част бяхме почти перфектни. Първият червен картон ни обърка доста, постройката ни се развали, но в крайна сметка вкарахме важния трети гол. ЦСКА ни притисна и еуфорията ги обзе, но продължаваме напред”.

„Не мисля, че днес по време на мача решенията ми повлияха. Всичко беше в състезателите, които си свършиха прекрасно работата”, коментира Киров.

„Защитавахме се добре през първата част. Направихме доста контраатаки до червения картон и водихме заслужено в резултата. След това се промениха нещата и състезателите завършиха добре мача”, акцентира Киров.

„Цялото старание на състезателите е похвално. Не само при третия ни гол. Хубаво е, че вкарахме, тъй като стигаме до исторически финал за Купата на България. За футболен град като Пловдив това е невероятно”, продължи той.

„С осем полеви играчи и продължения щеше да е много, много трудно. Никога не коментирам съдиите. Най-важното сега в живота е така, че финалистите никога не ги помнят, а само тези, които печелят накрая. Имаме традиции в турнира и затова стигнахме дотук”, изтъкна Николай Киров.

„За абсолютно целия град мачът е специален, исторически. Има 20 дена до него, за да се подготвим. Винаги съм го казвал – нека феновете ни подкрепят, а отборът никога няма да ги изложи. Не сме водили преговори за нов мой договор. Аз знам за стадиона това, което излезе в медиите. Нямам представя как вървят нещата, но целта на Ботев е завръщане на стадиона си”, завърши треньорът на Ботев Пловдив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ