Официално: Делио Роси си намери нов отбор, пое Палермо на Ивайло Чочев

Левски Тренировка Делио Роси (12)

Бившият треньор на Левски Делио Роси е новият наставник на втородивизионния италиански Палермо. Специалистът подписа договор до края на сезона.

Роси заменя уволнения преди няколко дни Роберто Стелоне. Това ще е вторият престой на Роси начело на тима, след като води Палермо между 2009 и 2011 (класира го за Лига Европа и го класира за финала в турнира за Купата на Италия).

За Палермо това е трета треньорска смяна през сезона – тимът започна с Бруно Тедино, a от края на септември начело е Стелоне. Отборът е 3-ти в подреждането на Серия Б с актив от 57 точки, на 6 зад лидера Бреша (63 т.). Също така тимът е на три пункта от втората позиция – Лече, която дава право на директна промоция в елита на Италия.

Делио Роси бе треньор на Левски между 4 август 2017-а г. и 27 юли 2018 г. Страшно близо е до успех в турнира за Купата на България, но губи финала през сезон 2017/2018 г. от Славия след изпълнение на дузпи.

Бил е начело още на Лацио, Самподрия, Болоня, Фиорентина и други. Води лациалите до триумф за Купата на Италия през сезон 2008/2009 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ