Дунав не пожали Локо (Пд), русенци изпревариха Септември

Славия Дунав Русе 20

Дунав постигна победа с 2:0 при домакинството си на Локомотив (Пловдив) в двубой от група „Б“ на втората осмица в Първа лига.

И двете попадение в днешния двубой бяха дело на румънеца Драгош Фиртулеску (4′, 40′).

С успеха в Русе „драконите“ изпревариха поне временно 3-ия Септември в група „Б“, като притежават 28 точки срещу 26 за столичани, които са с мач по-малко. На върха в същата група е Локомотив (Пловдив) с 37 точки, следван от Славия с 35.

Днешният двубой започна катастрофално за гостите, които получиха червен картон почти от съблекалнята – във 2-ата минута. Той бе даден на Лукас Масоеро, който извърши нарушение срещу Светослав Ковачев, правейки дузпа.

Зад топката застана Фиртулеску и без особени проблеми откри резултата.

В следващия повече от половин час „драконите“ контролираха събитията на терена, макар да не създаваха много положения пред вратата на „смърфовете“.

Все пак в 40-ата те стигнаха до втори гол. Исмаил Иса получи пас от Светослав Ковачев фронтално срещу вратата, след което побутна топката настрани към Фиртулеску, който без особени проблеми задържа и след един финт, вкара топката в мрежата на Локо.

През втората част положения не липсваха, но до голове не се стигна. Най-близо до попадение беше Марич от „черно-белите“, който нацели греда в 58-ата минута.

Така Дунав задържа преднината си и триумфира в двубоя.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ