Витоша претрепа Етър насред Бистрица, Бадема наказа болярите

Витоша Бистрица Монтана 11

Витоша (Бистрица) разби у дома Етър с 3:0 в мач от третия кръг в група „А“ на плейофите за оставане в Първа лига. Така „тигрите“ от Бистрица записаха първа победа срещу „болярите“ в елита след 2 равенства и 2 поражения до тази среща. В редовния сезон “виолетовите” спечелиха с 1:0 на “Ивайло”, а срещата в Бистрица завърши при резултат 1:1.

В 25-ата минута Витоша излезе напред в резултата с гол на Емил Гъргоров. Нападателят се възползва от много сериозна грешка на страна на гостите Анатоли Господинов, който подцени ситуацията при върната от защитник топка и сгреши при пресата на Григор Долапчиев. Топката достигна до Емил Гъргоров, който стреля в опразнената врата и вкара за 1:0.

В последната минута на първото полувреме Григор Долапчиев проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и шутира към далечната греда, но топката излезе в аут. В 55-ата минута пред Петко Цанков се откри страхотна възможност да удвои преднината на Витоша, но футболистът на „тигрите“ не намери правилния път към вратата.

Това все пак стори Иван Вълчанов в 58-ата минута. Гъргоров продължи топката към полузащитника, който нямаше подкрепа в наказателното поле и предпочете да играем сам. Вълчанов залъга добре Пламен Гълъбов и стреля към близкия ъгъл, а топката се удари в гредата и влезе във вратата.

Етър отговори с две положения пред Велко Батрович и Никола Колев, които стреляха неточно в аут. В 64-ата минута Иван Вълчанов намери топката от въздуха, като я прати под напречната греда, но Господинов протегна ръката си и изби в ъглов удар.

До края на срещата домакините вкараха още един гол, дело на резервата Стефан Христов (90+3) в добавеното време.
С този успех Витоша събра 31 точки и остава на трето място в групата, изоставайки на 7 от втория Ботев (Враца). Етър е първи с 44 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ