В Германия са убедени: Синът на Груев може да пробие във Вердер

илия груев

Българинът Илия Груев е един от талантите в школата на емблематичния германски клуб „Вердер“, на когото се вещае пробив в първи му отбор.

Изданието 90min.de е направило подборка на младите кадри от известната със своята качествена продуктивност академия на тима от Бремен, които правят впечатление.

„Така че не е учудващо, че и през този сезон някои таланти привличат внимание и през лятото може да се надяват на влизане в първия състав. Представяме ви тези играчи, от които през следващите години може да излезе нещо голямо“, е анонсът на 90min.de.

Груев е един от халфовете, които попадат в подборката. „В полузащитата на юношите до 19 г. на „Вердер“ има един футболист, който има тежката дума – Илия Груев, синът нимена, е капитан на отбора и абсолютна величина в него. Българинът е поливалентен и може да играе на различни позиции в халфовата линия. Още през следващия сезон той може да направи своя пробив“, пише сайтът.

Друг български капитан на юношески отбор в традиционен германски клуб – Емануел Мирчев, вкара първия си гол, след като се възстанови от контузия. Носещият лентата в тима до 17 г. на „Хамбургер“ се разписа при ремито 2:2 у дома срещу „Енерги“. Това е 8-мо попадение за Мирчев през сезона.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ