БФС хвърля бомба за глухите: вади от Първа лига отбора на олигарх за черно тото

7 Dni Sport14.04.2019
Верея - Лудогорец (4) марселиньо

Отборът на Верея почти сигурно ще остане без професионален лиценз за следващия сезон, дори и да успее да запази мястото си в Първа лига, пише „Тема спорт“.

Клубът има доста финансови проблеми, като вече двама бивши футболисти го осъдиха и заралии трябва да платят над 50 000 лева на Елиаш да Силва и Венцислав Бенгюзов. Отделно от това, „лъвовете“ дължат пари и на НАП, като една част от задължението е покрито, но другата продължава да е е изискуема. Стараозагорци са получили допълнителен срок, но той едва ли ще бъде спазен.

Това обаче не е всичко… В края на работната седмица, във Верея е пристигнало писмо от букмейкър, който предупредил, че ще стартира разследване за мача с Етър, който се игра на 29 март и „виолетовите“ спечелиха с 3:0. Същото писмо трябва да е изпратено и до Българския футболен съюз. Заралии вече отнесоха глоба от Дисциплинарната комисия за тази среща в размер на 5000 лева, като за причина беше записано – „съмнения за мачове с предварително уговорен резултат“.

Според чл. 46, ал. 1, т. 3 на Дисциплинарния правилник, ако даден клуб бъде уличен в неспортно противоправно влияние на развитието на резултата на футболна среща, се налага санкция в размер на 40 000 лева и преместване на отбора в по-ниско ниво (следващото по низходящ ред). В такава ситуация на клуба не се дава право да довърши настоящия сезон.

Така най-вероятно БФС ще използва нерадостната съдба на Верея, за да се направи на борц срещу черното тото и ще извади клуба от Първа лига към края на шампионата. Верея е собственост на баща и син Михайлови, едни от строителните олигарси в ерата „Борисов“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ