ЦСКА се качи на върха поне за 24 часа! Червените треснаха Берое, нов герой блесна на „Армията“ (Снимки)

Евандро Цска Берое 15

ЦСКА поне за 24 часа се изравни с Лудогорец на върха на класирането в Първа лига. Червените се наложиха с 2:0 над Берое и сега на „Армията“ ще се надяват, че утре орлите няма да спечелят мача си срещу Левски. В герой за ЦСКА срещу заралии се превърна Евандро. Бразилецът сам спечели дузпа, а след това и хладнокръвно я реализира, за да отпразнува първия си гол с червения екип в елита. В самия край на мача пък Кристиян Малинов подпечата успеха на ЦСКА с втори гол. Гостите от Берое завършиха мача в намален състав, след като Владимир Гаджев си изкара червен картон.

Първата опасна ситуация дойде в петата минута и тя отиде в актива на Берое. Бандаловски пусна дълъг пас към Мешка, Томаш можеше да изчисти, но се размина с топката и за момент двама играчи на заралии се оказаха срещу Черниаускас. Мешка обаче подаде много лошо към Педро Еуженио и вторият не успя да прати топката в празната врата.

Така се стигна до 13-ата минута, в която ЦСКА откри резултата след точно изпълнение на дузпа. Евандро надбяга Баранов отдясно в наказателното поле, защитникът на заралии сложи дясната ръка върху рамото на нападателя, който падна на земята. Реферът Валентин Железов прецени, че това е достатъчно да посочи бялата точка и да покаже жълт картон, а потърпевшият реализира, с което вкара първото си попадение в Първа лига.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ГОЛ НА ЕВАНДРО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

В 37-ата минута червените като по чудо не вкараха второ попадение. Иван Бандаловски опита да върне към Перниш, но го направи твърде слабо, Евандро пресече подаването, но стражът на гостите се хвърли на шпагат извън наказателното поле и отне чисто топката на червения нападател.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК

В 61-ата минута Енрике се възползва от грешка на гостуващата отбрана, набра скорост, финтира Желев в наказателното поле и стреля опасно, но Перниш изби в корнер.

В 70-ата минута Камбуров вкара топката в мрежата на червените след центриране от фаул и удар с глава, но попадението правилно бе отменено поради засада. В 79-ата минута Берое остана с 10 човека, след като Владимир Гаджев, който се появи две минути по-рано на терена, получи травма в ахилеса и напусна игра. Заралии извършиха трите смени и продължават с човек по-малко.

В самия край на мача Кристиян Малинов отбеляза втори гол и оформи крайното 2:0.

В следващия кръг ЦСКА е домакин на Левски, а Берое приема Черно море.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ