Катрин Тасева със силен старт на Световната купа в София

Художествена гимнастика - Катрин Тасева

Българската гимнастичка Катрин Тасева започна силно представянето си на Световната купа в София. Кати първа измежду двете ни индивидуалистки излезе на килима в столичната „Арена Армеец“, за да представи композицията си на топка.

Артистичната Тасева, която бе със стартов номер 18 в Група А, постави много добре първото си съчетание, за което получи и най-високата оценка след първото завъртане в потока – 19.800.

Бурно аплодираната от феновете в залата Тасева при второто завъртане изигра прекрасен обръч, който съдиите оцениха на 20.650.

Така българката събра сбор от 40.450 точки.

След всички изигравания в Група А Тасева се движи временно втора непосредствено зад Линой Ашрам от Израел – 40.550 (19.450 на обръч и 21.100 на топка). За момента трета е Евита Грискенас с 38.350 (19.400 на топка и 18.950 на обръч).

Индивидуалният многобой продължава с изиграванията в останалите две групи, след които ще бъде оформено класирането след първия състезателен ден.

Другата българска грация Невяна Владинова е в Група С, която започва в 15.05 часа. Неви е със стартов номер 22 и стартира с обръч.

Край на състезателният ден в петък ще сложат ансамблите, които ще поставят съчетанията си на 5 топки. Нашите „златни момичета“ – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са в Група В, изиграванията, в която ще започнат в 18:05 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ