Георги Дерменджиев пред отчаян ход, хвърля срещу Лудогорец и Костов, и…

7 Dni Sport11.04.2019
Валери Божинов, Иван Горанов

Треньорът на „Левски“ Георги Дерменджиев все пак получи и добри новини преди дербито с „Лудогорец“ в неделя. След купищата проблеми в защита той ще се радва на пълен избор в нападение.

Един от най-опитните футболисти на „сините“ Валери Божинов вече е напълно възстановен от травмата, която го мъчеше в последно време. Нападателят се самоконтузи при победата с 2:0 над „Витоша“. При опит да отиграе една топка той стъпи накриво.

След известен период на лечение се завърна в игра срещу „Ботев“ (Пд), но не бе напълно готов. Това си пролича, след като, опитвайки да овладее топката в центъра на терена, отново почувства болки в глезена. Божинов доигра първото полувреме, накуцвайки, а на почивката бе принудително заменен от Серджиу Буш.

Лекарският щаб на „сините“ направи всичко по силите си да го вдигне, но той не бе напълно възстановен за двубоя с „Черно море“. Все още чувстваше дискомфорт на контузеното място. Божигол попадна в групата, като решението бе да се появи в игра само при нужда. След като „Левски“ поведе с 1:0, нападателят бе запазен и не влезе.

Той вече е излекуван и ще може да вземе участие в двубоя с „Лудогорец“. Има голяма вероятност да е титуляр заедно с голмайстора Станислав Костов. При това положение най-вероятно ще играе зад него и двамата ще си сменят местата по време на срещата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ