Сватбата с рекорден наряд на Левски – Лудогорец! Сините биха за последно под неговото ръководство

ивайло стоянов сватбата

Един от водещите футболни рефери в България Ивайло Стоянов беше определен да свири дербито от третия кръг на шампионския плейоф между Левски и Лудогорец. Както стана известно, срещата за първи път ще се играе на стадион „Васил Левски“, след като от столичния клуб обявиха, че теренът на „Герена“ се нуждае от специфични мерки за възстановяване, които не търпят отлагане. Мачът обаче няма да бъде първи за съдията от Петрич, ами рекорден седми, който той ръководи между тези два съперника. Досега Стоянов е свирил в пет от всичките 24 сблъсъци в елита на България между „сините“ и „орлите“. Той е свирил и един от двата мача, които съперниците имаха през 2015 година за Купата на България.

Статистиката показва, че показателите са напълно равни. Левски има две победи, една за първенство и една за Купата, два пъти Лудогорец печели, това се случва при първите му два мача, а също така и два пъти срещата завършва наравно. Интересното е, че това ще бъде негов пети мач в София между тези два тима, а два пъти е ръководил двубои в Разград. Под негово ръководство „сините“ записаха последната си победа през август 2016 година, както и единствената за Купата. Като и двете дойдоха с голове след 90-ата минута.

Това ще бъде сблъсък №25 между „сини“ и „зелени“ в родния елит. Досегашните 24 мача за първенство и двата за Купата на България са се провеждали на „Георги Аспарухов“ или „Лудогорец Арена“. В шампионата „орлите“ имат тотална доминация, като са записали цели 15 победи, а левскарите са само с четири, докато равенствата са пет. В София от 12 мача за първенство Левски има три победи, Лудогорец два пъти повече – 6, а три пъти срещата е завършвала наравно. Головата разлика пък е 15:9 в полза на „орлите“, които имат още по-голямо предимство при головете във всички мачове с 34:17.

След Стоянов най-много мачове има Николай Йорданов – 4, а Георги Йорданов, Станислав Тодоров, Никола Попов и Георги Кабаков са водили по три пъти Левски и разградчани. Стефан Апостолов, Волен Чинков и Драган Драганов, който води последната среща, имат по един мач. Толкова има и Цветан Кръстев, който ръководи първия полуфинал за Купата на „Лудогорец Арена“ през април 2015 година.

Всички мачове, водени от Ивайло Стоянов, между Левски и Лудогорец:

Първенство
15.09.2013 г., Левски – Лудогорец 0:2
1.08.2015 г., Лудогорец – Левски 2:0
18.10.2015 г., Левски – Лудогорец 1:1
13.08.2016 г., Левски – Лудогорец 1:0
14.04.2017 г., Лудогорец – Левски 0:0
Купа на България
29.04.2015 г., Левски – Лудогорец 1:0

Общо: 6 мача
Левски – 2 победи
Лудогорец – 2 победи
Равенства – 2
Голова разлика: 3:5


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ