Волейболна кражба! Печалбата от световното – жалка, не стига и за любовницата на Лазаров

7 Dni Sport10.04.20190
България Канада волейбол световно 2018 (38)

Ужасяваща далавера е извършена със заработените пари от световното първенство по волейбол, на което България беше домакин миналата година!

Според разследване на 7DniSport.bg приходите от шампионата са над 3,5 милиона лева – 1,8 милиона от рекламни права и 1,7 млн. от продадени билети. Разходите по организацията на първенството и провеждането му са пък някъде около 2 милиона лева, разкриха запознати с тях.

Т.е. чистата печалба за федерацията трябва да е около милион и половина. Вместо това на последната сбирка на волейболните федерасти в Пазарджик е гласувано нещо скандално. Според доклада за приходите и разходите на федерацията за миналата година, гласуван от всички присъствали, печалбата от световното пъревнство е…80 000 лева.

Че тез пари и за любовницата на Данчо Лазаров няма да стигнат, коментирали са в Пазрджик.

С останалите били покрити…стари задължения. Какви са, кой ги е трупал и как така са платени без решение на УС, никой не казва.

Всичко това говори за гешефт в особено големи размери, който е задължително да бъде разследван от Прокуратурата. По наша информация част от парите ще бъдат превъртяни през трите скандални обществени поръчки, които вече са в ход, а някои дори завършили – за осветително-рекламна система, за екипировката и за самолетните билети.

Според волейболни хора президентът Данчо Лазоров и солташакът му Станислав Николов вече са потенциални гости на Прокуратурата, стига някой да я сезира за поразиите им.

7DniSport.bg научи още, че една от фирмите, на които федерацията дължи пари по договор е стартирала процедура по запориране на сметките на централата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ