Пранди разкри, че най-важния момент в кариерата му предстои този сезон с България

7 Dni Sport08.04.2019
силвано пранди 2

Селекционерът на България Силвано Пранди обяви, че основната цел пред тима в предстоящото лято е класирането за Олимпиадата в Япония. Италианският специалист даде днес специална пресконференция, на която представи екипа си, целите си и сподели мнението по много други въпроси.

„Много съжалявам, че не говоря български. Когато пътувам по света и се срещам с волейболната реалност, постоянно става дума за това, че съм половин българин. Имам толкова учители българи. Искам още веднъж да ги поздравя – Георги Чолов, Митко Каров, Митко Златанов. Това наистина са хората, от които съм се учил като млад. Искам още веднъж да ги поздравя за всичко, което са ми дали“, сподели първо Пранди.

„Започвайки този втори период начело на националния отбор на България, за мен е истинско удоволствие и голяма отговорност към това, което ни предстои. От БФВ са сметнали, че аз съм подхподящ за този сезон, който предстои. В него има важен момент, кулминацията, към която трябва да насочим всичките си усилия – олимпийската квалификация. Още в първия момент, в който ми се обадиха, аз приех незабавно. Ще имам удоволствието да изживея този така важен момент, може би най-важния момент в кариетата ми. Със сигурност това не е единственото, за което трябва да мислим. Предстои ни Европейско първенство през септември, както и Лигата на нациите, която започва в края на май и през целия юни, което е важен етап от подготовката ни. Това са важните моменти, които предстоят пред мен и българската волейболна общественост“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ