Битката за титлата остава отворена! ЦСКА надигра, но не успя да матира за втори път Лудогорец

Лудогорец - ЦСКА Купа (21)

Лудогорец и ЦСКА не успяха да се победят в голямото дерби на кръга в Първа лига. Двубоят в Разград завърши наравно 0:0, а определено армейците могат повече да съжаляват, че не спечелиха трите точки.

Червените можеха да открият резултата още във втората минута, когато Евандро се откъсна сам срещу вратаря леко отляво, но стреля в главата на Ренан. В 7-ата минута Лудогорец организира опасна атака, след която Вандерсон се откъсна отляво и опита да намери с пас по земя непокрития Лукоки, но пасът му бе пресечен.

В 9-ата минута Евандро пропусна нова добра възможност. Рубен Пинто бе изпуснат отдясно и центрира към своя съотборник, който стреля от въздуха, но Ренан изби. В 17-ата минута ЦСКА изпусна поредно положение. Григоре изпусна Али Соу, таранът на червените намери непокрития Жоржиньо, който финтира няколко бранители в зелено, но от 9-10 метра стреля над гредата.

След тази ситуация двата отбора заложиха на битка в центъра на терена, но допускаха много брак в подаванията си и логично до края на полувремето опасните ситуации липсваха. Единственото по-интересно положение бе в 42-ата минута, когато Кешерю стреля от с левия крак, но Черниаускас без проблем спаси.

След почивката Лудогорец наложи териториално превъзходство, но трудно стигаше до голови положения. Вандерсон се отличи с опасен шут в 64-ата минута, който излезе в аут.

В следващите минути Лудогорец натисна сериозно и в 69-ата минута като по чудо не откри резултата. Лукас Саша бе изведен от Попад и стигна до аутлинията около границата на малкото наказателно поле. Последва прострелно центриране, което се отклони в крака на Бодуров и топката се насочи към мрежата на гостите, но за техен късмет се отклони в тялото на намиращия се на голлинията Турицов.

Секунди по-късно Попа преодоля Жеферсон и подаде към непокрития Вандерсон. Бразилецът стреля от 7-8 метра, но Черниаускас някак изби, а Кешерю не успя да вкара при добавката.

В 77-ата минута нова опасна атака на орлите завърши с шут на Антон Недялков, Пинто скочи с гръб към него и изби. Разградчани поискаха дузпа за игра с ръка на червения халф, но реферът отсъди корнер. Десет минути по-късно Кешерю прати топката в мрежата на червените след акробатичен шут, но попадението бе отменено поради засада.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ