Малинов: В България вече ударих тавана – ЦСКА! Ред е на чужбина, но преди това искаме титлата!

Лудогорец - ЦСКА Купа (21)

Казват, че третият път е за щастие. За ЦСКА това се оказа вярно. „Червените” успяха да победят Лудогорец от третия опит през настоящия сезон, елиминирайки „орлите” от турнира за Купата на България с 1:0. Освен отборния дух, на терена изпъкнаха и добри индивидуалности. Един от примерите e Кристиян Малинов. „Първите два мача с тях не играхме, както се очакваше от нас, сега ги победихме. Смея да твърдя, с добра игра, тактически стояхме много добре. За събота се надявам, че ще се получи същото” , каза Малинов пред bTV.

За събота обаче от Лудогорец се заканиха, че ще разкрият пълния си потенциал, а в ЦСКА очакват точно това. „Mоже би те не очакваха, че ще им дадем такъв отпор. Мисля, че ще бъдат по-концентрирани, по-мобилизирани за този мач и мисля, че мачът ще бъде по-тежък в събота”, сподели полузащитникът.

След класирането за полуфиналите капитанът Николай Бодуров заяви, че той и съотборниците му са били много подготвени чисто тактически. Запитан колко мачове на Лудогорец са изгледали „червените“, Малинов отговори: „Подготвени сме. Точно колко мача не мога да кажа. То е компилация, която треньорът прави за нас. Гледаме силните страни, слабите страни, статични положения – така се подготвяме”.

„Аз не ги различавам. На терена няма такива сантименти – приятел, бивш съотборник. Излизаме, играем, след мача пак сме си приятели, пак сме бивши съотборници, така че поддържаме хубави отношения с него”, коментира Кристиян преминаването на Станислав Манолев на „Лудогорец Арена“.

„Вече сме свикнали не на някакво напрежение, но на това да искаме да станем първи. Мисля, че психически, да не казвам голяма дума, но сме по-подготвени, по-добре от миналата година. Това искат всички привърженици – да печелиш купи, титли. Ние работим за това, тренираме за това и излизаме всеки мач с тази мисъл”, каза Малинов. Тази мисъл се опитва да вмени в играчите си и настоящият треньор на тима Любослав Пенев. „Toй е изключително забавен. Перфекционист, държи на най-малките детайли, на терена, извън терена, хранене, спане – всичко, което трябва за един професионален футболист, той го прави, държи на него. Изисква много от нас на терена, на тренировките, тактически занимания” , заяви играчът на ЦСКА.

„Аз бих искал да отида да поиграя малко в Европа, да усетя как е нивото. Да усетя дали мога да играя там, дали ще се справям, защото в България мисля, че таванът е ЦСКА. Няма по-голямо стъпало от това. Най-големият отбор, с най-много публика и оттук единствената цел, ако се случва трансфер, е в Европа” .

А нивото на националния ни отбор описва така: „Представянето е добро. Хората винаги искат да побеждаваме, искат атрактивна игра, но това в момента няма как да се случи, тъй като нямаме такива футболисти, които играят в топ отбори, на високо ниво. Да, имаме добри футболисти, които играят на нормално европейско ниво, средно, но те също не са толкова много, колкото трябва да бъдат. Това са ни възможностите за момента. Когато нямаме такива футболисти, нямаме такова качество, за да показваме този стил на игра, това мачкане на противника, го караме повече на себераздаване, на борба, на агресия, на този наш дух – т.нар. български, който ни помага и това е. Треньорът също изисква това в мачовете, защото по друг начин чисто спортно-технически, ако излезем да се надиграваме с другите отброи, не сме на това ниво, на което трябва да бъдем, за да го направим“, завърши Кристиян Малинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ