Белия обясни класирането напред с късмет

Николай Киров

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров призна, че късметът и шансът са помогнали на неговия отбор да се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. “Канарчетата” преодоляха Черно море след изпълнение на дузпи, след като за 120 минути резултатът бе 1:1. Вратарят на Ботев Даниел Кайзер хвана два от ударите на противниците му (на Васил Панайотов и Дани Кики), а Пламен Димов прехвърли напречната греда. Тодоро Неделев, Димитър Пиргов и Антонио Вутов бяха точни за домакините и им осигуриха успеха с 3:1.

“Двубой, който и двата отбора го изиграха с доза сигурност. Разковничето беше, че имахме атаки за втори гол, но за жалост ни хванаха на контраатака и ни изравниха. Шансът и късметът ни помогнаха при дузпите да продължим. Нормално е като домакини да търсим да поведем в резултата. Тактически изигран двубой и от двата отбора, и двата отбора гледаха да не сгрешат. Равностоен двубой, но пак казвам, че късметът ни помогна. Винаги може да допуснеш неточност в защита, затова беше важно да вкараме втори гол. Важното е, че го търсихме и имахме няколко възможности.

Радо е момче от нашата школа, което чака своя шанс. Мисля, че днес се справи, той отдавна тренира с нас. Важното е час по-скоро контузените ни играчи да се завърнат, защото предстои сгъстен цикъл и трябва да се правят ротации.

Убеден съм винаги, че Дани ще хване дузпа. Казах на момчетата, че са добри изпълнители и ще си вкарат дузпите, а Дани е сигурно, че ще хване някоя. На този етап нямаме желани съперници на полуфиналите”, коментира Киров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ