Попето с решителен гол след намеса на ВАР, готви се за финал за Купата на Русия срещу Хичо

николай димитров хичо

Съотборниците в националния отбор, а преди това и в школата на “Левски”, Ивелин Попов и Николай Димитров, се приближиха до финал помежду си в Русия. Отборите им “Ростов” и “Урал” записаха добри резултати в първите полуфинални срещи от турнира за купата на страната.

Ивелин имаше ключова роля за равенството 2:2 като гост на “Локомотив”. Българинът вкара втория гол за своя тим в 84-ата мин от дузпа. Тя бе отсъдена след намеса на VAR.

Роман Ерьоменко откри резултата за “Ростов” в 50-ата мин, а Антон Миранчук изравни в 67-ата. След това Попето вкара от дузпа, но само минута след това Иван Новоселцев си отбеляза автогол за крайното 2:2. Така срещата завърши без победител, но двата гола на чужд терен дават предимство на “Ростов” преди реванша, който ще се проведе на 15 март.

Хичо започна титуляр за “Урал” срещу гостите от “Арсенал” (Тула), за които резерва остана Георги Костадинов. Домакините от Екатеринбург победиха с 1:0. Димитров бе заменен в 76-ата мин, след като тимът му остана с човек по-малко. След директен червен картон бе изгонен бившият играч на ЦСКА и “Литекс” Петрус Бумал. При тази ситуация за първи път в Русия беше използвана системата за видеоповторение. Реваншът също е на 15 май.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ