Купата е турнирът на Ботев! Кайзер прати Канарите на полуфинал с две спасени дузпи!

Левски Ботев Пловдив 2

Ботев Пловдив елиминира Черно море от турнира за Купата след изпълнение на дузпи и стана последният полуфиналист в тазгодишното издание на надпреварата.

Първото полувреме бе изключително предпазливо изиграно и от двата отбора, като имаше само една възможност за гол още в 10-та минута. Тогава Феребори Доре се извиси след центриране от десния фланг и с глава разтресе напречната греда зад Иван Дюлгеров от границата на вратарското поле. За Черно море Мартин Минчев се отчете с два неточни удара от дистанция.

Втората част започна вихрено за Ботев. В 47-та минута Тодор Неделев изпусна страхотен шанс да отбележи, след като Доре се пребори с Пламен Димов и сервира топката на неудобния на плеймейкъра десен крак. Ударът от движение обаче премина покрай гредата. В 50-та отново Доре и Неделев комбинираха, този път в наказателното поле, откъдето и звездата на Канарите технично опита да копне топката над вратаря. Дюлгеров обаче внимаваше и улови. Веднага след това обаче стражът бе преодолян. Васил Панайотов загуби пред наказателното си поле и топката се озова във Васил Шопов отляво, който центрира към дузпата, а там Доре с глава много точно насочи до гредата за 1:0.

Мартин Минчев отново показа лидерски качества в следващите минути и бе най-острият футболист на Моряците. В 59-та минута той си отвори място за удар от малък ъгъл, но прати топката от външната страна на мрежата.

По-добрите шансове обаче продължиха да са за Ботев, но Антонио Вутов не вложи достатъчно сила в техничния си удар и топката бе уловена от Дюлгеров в 61-та минута. Три минути по-късно Неделев направи точно обратното – стреля мощно от пряк свободен удар, но стражът на варненци реагира подобаващо и изби. Талантливият вратар се справи и с изненадващо изпълнение към близкия си ъгъл от страна на №8 от Ботев в 67-та минута.

В 79-та минута Мартин Минчев получи в наказателното поле, с един финт „счупи кръста“ на Димитър Пиргов и си отвори си място за удар през Лазар Марин преди от почти нулев ъгъл да прати топката между краката на слисания Даниел Кайзер за 1:1.

Ботев отговори веднага с центриране на втора греда от корнер, но Марин засече над гредата. В първата от двете минути продължение Антон Карачанаков бе изведен сам по левия фланг и опита остро подаване по тревата за Доре във вратарското поле, но Дюлгеров внимаваше и с лекота пресече паса.

Maчът логично отиде в продължения, които отново домакините започнаха по-силно. Кристиян Димитров се размина с центриране на Неделев секунди след подновяването на играта, а в 99-та минута от 7-8 метра стреля с глава високо над целта. На пейката на Черно море пък имаха бурни претенции за две нарушения отсъдени от главния съдия Станислав Тодоров, като при първото Илиан Илиев бе устно предупреден, а при второто резервният вратар Георги Китанов получи жълт картон, заради пререканието си с рефера.

Резервата Дани Кики се отчете с точен удар в ръцете на Кайзер за Черно море в 105-та минута. Във второто продължение положения нямаше, като се стигна само до разправия с няколко жълти картона в 118-та минута.

При дузпите Тодор Неделев безапелационно откри за Ботев, а Пламен Димов стреля неточно при първото изпълнение за Черно море. Димитър Пиргов затвърди аванса на Канарите, а Даниел Кайзер спаси с крак изпълнението на Васил Панайотов в центъра на вратата. Антонио Вутов се нагърби с третата дузпа за „жълто-черните“ и я изпълни технично, пращайки Дюлгеров безпомощно на земята в грешния ъгъл. Дани Кики стреля лошо и ударът му стана лесна плячка за Кайзер, който изби и така прати Ботев Пловдив на полуфинал! Там са още ЦСКА, Локо Пловдив и Септември.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ