Непредвидим сблъсък в „Коматево“ ще определи последният полуфиналист

1

Тимовете на Ботев (Пловдив) и Черно море се впускат в здрава битка по пътя към полуфиналите за Купата на България. „Канарчетата“ стигнаха до четвъртфиналите на турнира, след като постигнаха лесен успех с 4:1 над ЦСКА 1948 и победа срещу Берое, която бе изкована след 0:0 в редовното време и 4:3 след изпълнение на дузпи.

„Моряците“ пък се добраха до този етап, след като постигнаха успех с 1:0 над Арда (Кърджали) и победа след дузпи в дербито с Левски (5:4). Ботев има само една победа в последните пет мача в Първа професионална лига. Положението в тима на Илиан Илиев е малко по-добро. В последните пет сблъсъка в елита Черно море записа победи над Лудогорец (1:0) и Верея (2:0).

Статистиката в преките двубои е изключително равностойна. В последните битки двата тима са си разменили по една победа. Другите три срещи завършват при равен резултат.

И двата тима имат някои проблеми с контузени и наказани футболисти. Домакините са без четирима основни играчи. Капитанът Лъчезар Балтанов е наказан, а с травми са Радослав Терзиев, Атанас Зехиров и Джонатан Перейра. Звездата на тима Тодор Неделев до последно ще бъде под въпрос, като се очаква да играе на инжекции.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев пък не може да разчита на Георги Божилов и Жоаким Балми. Друг проблем за варненци са дългите пътувания за двете поредни гостувания. В неделя тимът прекоси почти цяла България за срещата с ЦСКА на „Армията“, а сега трябваше да предприеме ново сериозно пътуване до Пловдив.

Най-вероятно „Канарчетата“ ще заложат на Кайзер на вратата и Филипов, Димитров, Пиргов и Кардосо в отбрана. Ничев ще действа като опорен халф, а пред него в средата играта ще движат Шопов и Вутов. Неделев и Карачанаков ще бъдат на крилата, а атаката ще води Доре.

За „Моряците“ срещата се очаква да започнат Дюлгеров на вратата и пред него Панов, Димов, Генев и Енчев. Панайотов и Витанов ще са двойката дефанзивни халфове, а Илиев ще действа като плеймейкър. Ндонгала и Минчев ще оперират по крилата, а в предни позиции ще започне Василев.

Купа на България, 1/4-финал:
 
БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЧЕРНО МОРЕ
Вероятни състави: 
 
БОТЕВ: Кайзер, Кардосо, Пиргов, Димитров, Филипов, Ничев, Неделев, Вутов, Шопов, Ндонгала, Доре
Ч. МОРЕ: Дюлгеров, Панов, Димов, Генев, Енчев, Витанов, Панайотов, Ндонгала, Илиев, Минчев, Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ