Септември влиза като голям фаворит в третия 1/4-финал за Купата

Славия Септември 6

Отборите на Струмска слава и Септември (София) се изправят един срещу друг в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България.

Двубоят е изключително любопитен, тъй като двата тима са в трудно положение. Футболистите на Владимир Димитров се намират на десето място във Втора професионална лига.

Столичани пък са на трето място в група „Б“ на втората осмица. В първата среща от плейофите футболистите на Христо Арангелов завършиха 0:0 при гостуването си на Славия.

„Въобще не се заблуждаваме, че ще ни е лесно. Имаме си кадрови проблеми, които трябва да решаваме. Знаем, че в Радомир се играе и трудно. Теренът също ще окаже влияние. Не подценяваме никого, но ако има логика, то би трябвало Септември да е фаворит в тази среща. Най-малкото, защото играем в по-горна футболна група. Ще се опитаме да спечелим този мач и да се класираме напред в турнира. Изоставаме в класирането в Първа лига и ще се борим за собственото си оцеляване, но не сме се отказали, защото знаем, че тази цел е постижима“, заяви Кристиян Добрев преди сблъсъка за Купата.
Славия – Септември+89

Домакините не могат да разчитат на опитните Александър Аспарухов и Димитър Петков. Треньорът Владимир Димитров се очаква да заложи на Драгомир Петков на вратата и Евгениев, Николай Николов, Борислав Николов и Костов в защита. Танев и Младенов ще действат в средата на терена, а Тасев и Кирев ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Кос, а зад гърба му ще го подкрепя Асате.

За Септември проблемите са в отбрана, където ще липсват наказаните Стилиян Николов и Георги Стоичков, както и контузения Александър Башлиев. С травма е и нападателят Преслав Йорданов. Треньорът Христо Арангелов вероятно ще пусне в игра Георгиев под рамката и Стоянов, Дюлгеров, Бенга и Глишич в отбрана. Алвеш ще е опорен полузащитник. Галчев и Чандъров ще действат в средата на терена, а Русев и Димитров ще са на двете крила. Атаката ще бъде водена от Мандиангу.

Купа на България, 1/4-финал:

СТРУМСКА СЛАВА – СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

С. СЛАВА: Петков, Евгениев, Б. Николов, Н. Николов, Костов, Младенов, Танев, Тасев, Асате, Кирев, кос

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоянов, Дюлгеров, Бенга, Глишич, Алвеш, Русев, Галчев, Чандъров, Димитров, Мандиангу

Стадион: Градски, Радомир
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 16:00 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ