Битките за Купата започват днес! Етър и Локо (Пловдив) ще дебнат за грешка на противника

Локо Пд-Етър 23

Днес ще бъде определен първият полуфиналист в турнира за Купата на България. Той ще бъде излъчен в двубоя между Етър и Локомотив Пловдив, който ще стартира от 18,30 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Изходът на сблъсъка ще се определи в един двубой, което означава, че и двата отбора няма да пестят сили или да правят сметки за евентуален реванш. Двубоят може да се определи като мача на сезона дотук и за двата отбора, които останаха извън първата шестица и се борят за седмата позиция.

Очакванията са и двамата треньори – Красимир Балъков и Бруно Акрапович, да подходят предпазливо и да инструктират футболистите си да чакат грешка на съперника.

Преди година Етър отново стигна до четвъртфиналите, но отпадна от Славия, след като допусна обрат от 1:0 до 1:3.

Балъков няма да разчита от първата минута на основния си нападател Флорент Боджадж, който пропусна пораи контузия последните два двубоя на тима си. Така атаката на „виолетовите“ ще бъде водена от вероятно от Милчо Ангелов. Добрата новина е, че в игра се завръщат Венци Василев, Пламен Гълъбов, Здравко Илиев и Румен Руменов.

Акрапович няма проблеми със състава. Аут е единствено вратарят Мартин Луков, който се контузи срещу Дунав. Така под рамката ще застане Илко Пиргов. Очаква се босненският специалист да заложи отново на схемата с трима защитници, която му е любима в последно време. Президентът на Локомотив Христо Крушарски няма да се появи на „Ивайло“, тъй като замина спешно за Аржентина, където има бизнес.

Вероятни състави:

Етър: Иванов, Илиев, Гълъбов, Василев, Стоянов, Сърмов, Младенов, Мане, Руменов, Батрович, Ангелов.

Локомотив Пловдив: Пиргов, Петрович, Езе, Везалов, Банович, Ангелов, Буна, Цветанов, Бахтич, Аралица, Илиев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ