Владо Николов е убеден: Първенството е по-оспорвано

Левски Лукойл нефтохимик волейбол мъже 3

Старши треньорът на волейболния Левски Владимир Николов бе специален гост в „Златният гейм“ по Диема спорт 2, където говори за изминалия сезон на своя отбор.

„Сините“ отпаднаха на четвъртфиналите след две загуби с по 0:3 от Нефтохимик 2010, но според Николов това отпадане „не кореспондира на качеството на работа и на волейбола“ на неговия тим. Той изрази съжаление, че тимът не е успял да заеме по-предно място в редовния сезон.

Като цяло обаче бившият национал изрази позитивизъм за своя тим, който е демонстрирал израстване. В същото време Владо Николов смята, че нивото на първенството се е повишило.

„Първенството беше доста по-равностойно, даже от предишните 2-3 сезона. Ние действително приключихме шести, приключихме на четвъртфиналите, играейки с най-добрия отбор в първенството. Но имаме 2 победи повече, съответно буквално четири отбора са на една победа разлика. Един злощастен мач, който загубихме в Разлог, ни раздели от третото място, а можехме да бъдем и втори, буквално с една победа разлика. Първенството е по-силно и по-равностойно в сравнение с миналата година”, убеден е треньорът на Левски.

„Резултатът няма как да ни удовлетворява, но отборът игра добър волейбол през целия сезон, особено вторият полусезон, тъй като първият имахме толкова проблеми, че ми се наложи дори на мен да облека екипа. Имаме повод за задоволство за добре свършената работа. Резултатът, отпадането на четвъртфиналите, не кореспондира с качеството на работата и на волейбола, който демонстрирахме“, убеден е Николов.

„В отбора на Нефтохимик има петима национали, към тях прибавяме Илия и Ники, общо седем състезатели, които са на национално ниво. Към днешна дата ние нямаме достатъчно класа, това са фактите. Щях да бъда много доволен, ако бяхме играли 6 от геймовете, а не 4. Получи се едно сковаване първите два гейма, за мен необяснимо, но това е факт.

Миналата година мислех повече като волейболист. Оказа се, че нещата, които съм правил, не са били толкова лесни. Оказа се, че не е толкова лесно играч, който е тренирал 15 години, да уцели определена зона на полето. Имах затруднения с тези моменти, които на мен са ми се получавали, а на състезателите, които имам, не им се получава. Необходимо е повече време“, отчете наставникът.

„Играейки дълги години с добри играчи в добри отбори, там всички бяха научени на базови неща. И миналият сезон това ми беше много тежко. Този сезон смятам, че и аз се развих като треньор. Общо 26 мача, от тях 16-17 може би сме играли много близък волейбол до този, който аз искам. Ще се опитаме да подобрим с една идея класата в отбора и с много работа през лятото да намалим разликата с другите тимове”, завърши Николов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ