Роден мениджър №1 разкри, че Десподов бил пред много по-голям трансфер! Бивш треньор на Ливърпул и Реал (М) се отказал от него по една причина

Кирил Десподов

Продаденият от ЦСКА на Каляри Кирил Десподов е бил пред трансфер в английската Висша лига, разкри мениджърът и бивш футболист на „червените“ Лъчезар Танев. Десподов е хванал окото на Нюкасъл, но причината да не се стигне до трансфер на Острова е, че мениджърът на Свраките Рафаел Бенитес е искал играч, който веднага да може да започне да играе, без да има нужда от физическа подготовка.

„Имахме разговори лично с Гриша Ганчев и Даниел Ганчев по тези въпроси. Беше една добра опция. Основната причина да не се случr е, че на Рафа Бенитес му трябваше играч, който
днес пристига и утре започва да играе в разгара на първенството, на зимния трансферен период. Той не бе сигурен дали може да разчита на Десподов веднага.

Добре е за самия играч и ЦСКА, че е имало интерес към него.

При положение, че те иска клуб от Италия-Серия „А“, нормално е да приемеш. От страна на ЦСКА и него. Моето виждане е, че той е доста скоростен футболист с добър демараж, прилична техника и смятам, че първенства като Англия и Бундеслигата са по-характерни и удачни за него.

Но ние не може да избираме. Хубавото е, че това момче има възможност за развитие. Мисля, че излиза от нашия футбол на една добра възраст. Даваме му се шанс в Италия и ще му се дава.

Той има доста възможности да се развива, защото не е достигнал тавана си. Не го познавам като манталитет, но го виждам, че има необходимата сериозност и самочувствие, което е важно, за да пробиеш в големите първенства“, каза Танев пред Livesport.bg.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ