Нойберт още не е разтрогнал с ЦСКА! Кондиционният треньор разкри кога ще започне нова работа

Томас Нойберт

Доскорошният кондиционен треньор на ЦСКА Томас Нойберт призна, че вече има предложения да продължи кариерата си. Германецът се раздели с клуба още преди месец. Армейците обаче обявиха, че Нойберт не е част от отбора едва на 21 март. На този етап кондиционния треньор отказа да прави подробни коментари относно своя престой в клуба.

„Имам няколко оферти, но ще изчакам до лятото и тогава ще реша какво да правя. На този етап не желая да давам интервюта“, лаконичен бе Нойберт.

„Тема спорт“ разбра, че германецът на практика не е разтрогнал с ЦСКА. Най-вероятно ще се изчака договорът му да изтече, тъй като така или иначе е до лятото. След това Нойберт ще е свободен да премине в друг клуб. Германецът се превърна в чуждестранния кондиционен треньор с най-дълъг стаж на „Армията“. Той изкара 2 години и близо 8 месеца, след като беше назначен през лятото на 2016 г. Нойберт бе 13-ият чужденец на тази позиция в отбора. За негов наследник бе обявен досегашният му асистент Кирил Динчев. На него ще му помага испанецът Пабло Караско, който влезе в щаба при назначението на Любослав Пенев.

Интерес към Нойберт не липсва. По време на престоя му в ЦСКА на няколко пъти се появяваха публикации за предложения към него. Най-настоятелни за привличането на треньора сега са няколко елитни румънски клубове. Един от тях е Стяуа, където Нойберт вече е работил. Друга опция пред кондиционния треньор е да се събере с Лауренциу Регекампф. Двамата са били екип в няколко отбора, включително в Арабския свят. От януари насам румънският специалист работи в тим от Емирствата – Ал Уасл Дубай. Не е изключено Регекампф вече да е отправил покана към Нойберт.

Интересно е да се припомни, че подобно на германеца така и доскорошният старши треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро не разтрогна веднага след раздялата си с клуба. Преди паузата за националните отбори той още се водеше наставник по документи, а на този етап няма официална информация това да се е променило.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ