Чудовищна измама във волейбола! Колко пари ще приберат под масата Данчо Лазаров и Тони Николов!?

7 Dni Sport26.03.20190
пламен константинов, данчо лазаров

Поредна чудовищна измама в българската федерация по волейбол е на път да напълни джобовете на диктатора Данчо Лазаров и вярното му куче Станислав Николов!

Оказа се, че още преди да бъде обявена обществената поръчка за екипировка на държавния тим, двамата вече са преговаряли с…победителите от „Спорт депо“.

В началото на годината те са получили през мениджра на държавния тим Стефан Чолаков фактура колко би струвала екипиовката на националните отбори. Въз основа на нея са направили и условията по обществената поръчка. За техен ужас обаче тя бе спечелена от „Кей Дифужън“ с доста по-добра оферта от тази на „Спорт депо“.

Както е известно, за да няма скандали и в името на волейбола, Любо Ганев убеди бившите си съдружници да се откажат от търга, за да може националите да бъдат облечени с „Ереа“.

Всичко това поражда куп въпроси от компетенцията на КЗК и Прокуратурата:

Какво е обещано от фалшивите победители на Данчо Лазаров и Станислав Николов, за да лобират те така за „Спорт депо“.

Кой ще ползва отстъпките и какви ще са те по време на сделката, при положение, че не са описани в офертата?

Може ли президент на фдерация еднолично да избира фирма, с която да сключва договор за стотици хиляди левове, още преди дори да е обявена поръчката?

Престъпление по служба ли е да поръчаш на фирма екипировка, цял месец преди да е стартирала обществената поръчка и без да се знае кой ще я спечели!?

Какво означава мениджърът на националния отбор да твърди във вестника, в който работи, че „Ереа“ е по-евтина екипировка, а в същото време да дава много по-скъпа оферта от „Асикс“? За кого е разликата?

7DniSport.bg  в поредица от материали ще изясни тези казуси, още повече, че това не е първото престъпление по служба на Данчо Лазаров.

Припомняме, че неговото протеже Тони Николов разписва билети за чужбина за любовницата на инженера за сметка на федерацията. Апропо, сега отново върви пръчка за билети на силно завишени цени. И пак са предвидени такива за секс-пътуванията на дядо Данчо.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ