Слаба България се отърва в Прищина! Ники Михайлов и Недялков герои с по два спасени чисти гола

1

Националният отбор на България записа второ поредно равенство 1:1 в квалификациите за Европейското първенство през 2020 година. След ремито с Черна гора в петък в София, тази вечер играчите на Петър Хубчев стигнаха и до точка при гостуването си на Косово в Прищина. Домакините показаха много по-стойностен футбол от трикольорите и може да съжаляват, че не взеха историческа първа победа още в дебютната си европейска квалификация.

Николай Михайлов се отчете с две много добри спасявания след удари на косовски футболисти от границата на наказателното поле през първата част, а Антон Недялков още в деветата минута предотврати сигурен гол, избивайки влизащата във вратата топка, след като Михайлов бе преодолян.

Противно на логиката на показаното на терена Лъвовете поведоха. Тодор Неделев центрира от ъглов удар, а Васил Божиков се измъкна от пазача си и с глава откри резултата в 39-та минута.

Втората част косоварите започнаха вихрено и след слаб опит за шпагат на Бодуров Мурики стреля по диагонала, но топката срещна далечната греда. Добавката пък бе спряна от Недялков.

Домакините постепенно затягаха обръча и заслужено стигнаха до равенството след удар на Арбер Зенели. Той влезе от крилото към центъра и стреля през куп от играчи, Михайлов не видя топката и я остави да влезе във вратата само на метър от себе си.

Нашите се стреснаха още повече и в следващите минути всякакви смислени действия липсваха от тяхна страна. Селекционерът Петър Хубчев шокира с първата си смяна – Петър Занев замени Спас Делев. Малко по-късно Мартин Минчев и Валентин Антов също се появиха в игра, но и подмладяването не помогна. Само късметът спаси Лъвовете от инкасирането на втори гол в 87-та минута, когато Зенели прати топката на сантиметри от сглобката на вратата след пряк свободен удар. В 90-та поредното слабо действие в наказателното ни поле позволи на футболист в синьо да стреля фронтално срещу вратата, но Михайлов бе на мястото си и изби.

Така България има 2 точки след първите два мача в групата, а лидерът Англия е с шест, след като разби и Черна гора със същия резултат, с който прегази и Чехия преди дни – 5:1. За момента само Трите лъва са пред нашите, но Косово и Чехия са изиграли само по един мач в групата. В следващия кръг през юни на 7-ми гостуваме на чехите и на 10-и приемаме днешния си съперник.

КОСОВО – БЪЛГАРИЯ 1:1
0:1 Божиков (39)
1:1 Зенели (60)

Стартови състави:

КОСОВО (4-2-3-1): Мурич; Войвода, Рахмани, Алити, Целина (58-Халими); Шала (59-Жегрова), Х, Крезиу; Рашица, Кололи (79-Пачарада), Зенели; Мурики
Селекционер: Б. Шаланд
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Николай Михайлов, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков; Симеон Славчев, Георги Костадинов (80-Валентин Антов); Тодор Неделев, Ивелин Попов, Кристиян Малинов (72-Мартин Минчев); Спас Делев (68-Петър Занев)
Селекционер: П. Хубчев
Жълти картони: Недялков, Славчев, Попов, Попов, Антов, Войвода, Крезиу
СЪДИЯ: Гедиминас Мазейка (Литва)
СТАДИОН: „Фадил Вокри“, Прищина
НАЧАЛО: 21:45 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ