Виктор Йосифов отново е център №1 в Италия! Капитанът на Лъвовете най-добър и на блокада

Виктор Йосифов

Капитанът на националите Виктор Йосифов завърши на първо място на поста център в редовния сезон на италианската Сериа А1. Волейболистът на Веро Волей (Монца) оглави класацията, като е с най-добър индекс сред състезателите, изчислен на базата на отделните елементи.

Сред реализаторите на точки от блокади на гейм центърът отново заема лидерската позиция – със средно 0,75 блока в 93 гейма. Аржентинецът Себастиан Соле се нарежда втори с 0,72 блокади в 102 гейма.

 

В класацията по общ брой блокади двамата си разменят местата – Соле има в актива си 73 точки, а Йосифов – 70. Цветан Соколов заема 15-а позиция с 44 точки.

При състезателите, записали най-голям брой асове Тодор Скримов дели петата позиция с Юрий Гладир (Ема Вилас (Сиена)) и Донован Дзаворонок (Веро Волей (Монца)). И тримата са отбелязали средно по 0,48 точки от начален удар. Матей Казийски пък е осми в таблицата с 0,44 точки. Лидер е Уилфредо Леон с 1,06 аса, следван от Александър Атанасийевич с 0,70.

 

 

Скримов заема шестото място в подреждането при изпълнителите на начален удар с 45 точки. Първото и второто място отново са за Леон (94 аса) и Атанасийевич (64 аса).

 

По брой атаки в гейм Матей Казийски е десети – средно 3,56. Лидер е Душан Петкович (Сора), с 5,15 точки от този елемент. Сърбинът е лидер и в класацията по общ брой точки от нападение (525), както и сред реализаторите в първенството (590). Диагоналът на националния тим Цветан Соколов е 15-и с 358 точки.

 

В таблицата на играчите на поста нападател отново има българско присъствие – Тодор Скримов и Цветан Соколов са съответно 10-и и 12-и, с индекс 4.06 и 4,02.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ