Жалко! България тръгна с грешна стъпка в квалификациите, френският рефер ни подари дузпа (Снимки)

България Черна Гора 4

Националният ни отбор по футбол започна с реми квалификациите за ЕВРО 2020. България завърши наравно 1:1 при домакинството си на Черна гора пред около 7000 зрители на Националния стадион „Васил Левски. Стефан Мугоша беше точен в 50-ата минута, Тодор Неделев изравни от дузпа в 82-ата минута, която беше отсъдена за нарушение за Костов, което бе извън наказателното поле. През втората част Ивайло Чочев получи тежка контузия след удар в дясното коляно и линейка го откара веднага в болница.

Още в 7-ата минута Неделев стреля опасно, последва рикошет в защитник на черногорците, след което Петкович се хвърли в краката на Иванов и изби. В 18-ата минута пък Николай Михайлов спаси националите. Мирко Иванович се озова очи в очи с вратаря ни и веднага стреля, но стражът на Левски с крак прати топката над гредата в корнер.

СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Последваха две възможности за българите. Първо Вешович изчисти пред голлинията удар с глава на Божиков, който първо пък беше отклонен от Стойкович. Мако след това Петкович изби със сетни усилия центриране от фаул на Неделев, което коварно отиваше към вратата му.

Втората част започна кошмарно за „трикольорите“. При контраатака в 50-ата минута, Стефан Могуша с един финт мина между Божиков и Занев, след което с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на Ники Михайлов. Хубчев веднага реагира и на секундата пусна в игра Станислав Костов.

До 62-ата минута черногорците имаха три-четири много опасни атака, те или завършвах с удари извън целта, или последният защитник в отбраната на „лъвовете“ спираше нападателите.

В 69-ата минута много лоша травма получи Чочев, който с сблъска с играч на гостите. Бившият футболист на ЦСКА беше изнесен на носилка и откаран веднага в болница, като има съмнение за скъсани връзки.На негово място се появи Славчев. Две минути след това Костадинов с глава отправи удар в рамката на вратата, но без да затрудни Петкович.

„Трикольорите“ се посъвзеха от шока и в 77-ата минута Ивелин Попов се озова на стрелкова позиция в наказателното поле. Футболистът на Ростов стреля, но с прекрасно спасяване се отчете стражът на гостите.

Добрите минути за нашите състезатели продължиха и Спас Делев направи ножичен удар в 80-ата минута, но той бе слаб и не затрудни черногорците.

Натискът на България даде плод в 82-ата минута, когато Руди Бюке посочи бялата точка. Владимир Йовович направи нарушение срещу Станислав Костов, но повторенията показаха, че то бе извън наказателното поле. Наказателният удар бе изпълнен великолепно от Тодор Неделев, който реализира за 1:1.

В 87-ата минута България бе близо до това да направи пълния обрат. Страхил Попов стреля страхотно от дистанция, но топката мина на сантиметри над напречната греда.

В добавеното време като по чудо „лъвовете“ не стигнаха до пълния обрат, като изстрел на младия Мартин Минчев мина на милиметри от вратата на „соколите“.

Гостите отвърнаха с огън и Болевич бе изведен чудесно срещу Николай Михайлов, който обаче показа здрави нерви и изби в корнер.

До края нямаше повече ситуации на терена и двубоят завърши при 1:1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ