Баба Дора изпълзя от нищото и отсече: На 14 май съдът ще реши големият проблем, който бави плащанията от 8-те милиона

дора милева

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева коментира ситуацията около платените за емблемата 8 милиона лева. Тя даде интервю за „Тема Спорт“, в което посочи част от причините процедурата по разпределението на парите към кредиторите да се бави. Сумата беше преведена още на 11 октомври, но на този етап средствата не са потекли. Една от пречките е липсата на яснота около няколко имота край морето. Милева твърди, че те са собственост на ПФК ЦСКА АД. Фирмата „Камеко“ обаче заведе дело, като претендира, че е притежател на земите.

Г-жо Милева, защо в последно време няма никакво развитие около превеждането на 8-те милиона лева към кредиторите?
– Засега няма нищо ново. Уточняват се подробности.

Може ли в скоро време да започне изплащането на парите?
– Не мога да би кажа кога ще започне. Това нещо никой не може да се ангажира да го прогнозира. Още малко търпение е нужно.

А защо още не е стартирало?
– Съдията така се е разпоредила. След като влезе в сила постановление за възлагане на имуществото, тогава ще започне изплащането на парите.

Преди време бяхте заявили, че половината от кредиторите още не са ви предоставили банкови сметки. Така ли е наистина?
– Това не е голям проблем. Ще се изчисти. Не са подали сметки наистина, факт е. Но това не е проблемът. Те са заинтересуваните лица и ще си подадат сметките, а парите им ще бъдат изплатени. Кога ще стане обаче не мога да се ангажирам със срокове.

А какъв тогава е проблемът? Вероятно със спорните имоти край морето?
-Да, трябва да се уточнят някои подробности. Надяваме се да се изчистят тези неща. За някои имоти има недовършени неща, които не зависят от нас, а трябва да се оправят от съответните държавни и общински институции. Чиновнически не е свършено както трябва и е нужно да се започне наново. Това е.

Появи се информация, че на 14 май ще бъде гледано на последна инстанция делото между ПФК ЦСКА АД и фирмата „Камеко“, която претендира, че е собственик на имотите край морето. Така ли е наистина?
– На 14 май ще има закрито заседание. Надявам се, че ще има яснота чия собственост са земите.

А би ли могло да се стигне до нов търг?
– Не мога да ви кажа. Не разполагам със способности да гледам в бъдещето. Дано по-бързо да се случат нещата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ