Крушарски с нов взривяващ коментар: Не съм налял 8 млн. в Локомотив, защото съм много хубав

Христо Крушарски

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски не спира с медийните си изяви след избухналият отново конфликт с част от феновете. Пред телевизията на БСП 62-годишният бизнесмен обяви срещу колко би се разделил със собствеността в клуба, какво е направил за школата и кои точно са срещу него.

„Искат ми главата? Тръгвам си утре и какво ще стане с Локомотив. Аз съм налял 8 милиона лева, дал съм ги, че съм много хубав. Това не са всички фенове, това са част от тях. Дайте да направим съпоставка… Тръгвам по спешност в Аржентина. Но да седнат на следващия мач с Дунав на едно място феновете, които са против мен. И да ги преброим – но да излязат без чаршафи на лицата, а да се покажат, за да ги види обществеността. А те отишли в моето село и извадили чаршафа „Крушарски, отивай си“.

На мен Говедарци ми е близо – 60 километра, Пловдив ми е по-далеч. Поне да бяха видели какво съм направил в Говедарци. Ако го бяха направили, малко щяха да се замислят дали да правят тези евтини популизми. Не ме рекетират, при мен рекетът не върви. Давам си парите за това, което ми харесва и искам да правя. В Локомотив правя нещо, което явно пречи на някого. На който му пречи – да дойде да ми плати сметката и да седне да управлява. Няма да оставя Локомотив на средата на улицата, защото на някого му харесва да плюе и псува Крушарски.

Вече 4 години съм в тази сфера и малко или много съм се научил на играта футбол. Проблемът си е техен – нито на Акрапович, нито на мен. Излезе ли концесията, да видим ще се появи ли още някой, който ще каже, че ще инвестира в Локомотив. Дано има такъв човек, ще се радвам, ако някой извади пари и започне да гради. Готов съм ако някой ми каже – ще направя това и това – ще му го дам. Защото аз все пак съм направил нещо…

Школата е най-болезнената тема в Локомотив. Понеже малко крилата им се поотрязаха и от там започнаха скандалите – не се управлявала добре, не се правело онова. Питам от 1989 година досега какво е направено по школите в българския футбол? Защо прибягваме до чужденци? Защото школите работят много добре, ли? Обикалял съм и попипвам това, което виждам по света. Наредих да направят в школата – по двама треньори на възраст, кондиционен специалист, треньори по техника и на вратарите, психолог – и на някои хора им стана неудобно. Защото вече не могат да правят някои неща.

В Локомотив сумите не са като в София. Взимаме по 20 лева на дете. Даже талантливите ги освобождаваме от такса. С тях на треньори, персонал или осветление да платя. Инвестирам в бъдещето. Боря се да взема терените на концесия и да направя 4 игрища, на които спокойно да израстват таланти. Сега имаме един маломерен и един голям изкуствен терен, както и Кошарата. На тях трябва да тренираме, друго нямаме. Ходим като просяци от врата на врата да търсим къде да ни приютят.
Мисля, че с тази концесия ще излязат много неща, които сме планирали. И най-накрая всеки ще види, че нещо става. Защото аз проектите съм ги платил – и за базата, и за стадиона. Една част от тях са в общината. Но никой от тези, които викат против мен, не искат да видят какво съм направил. Те като управляваха клуба, какво направиха? Да излязат и да кажат открито защо са против! Дали някой от моите хора в клуба е откраднал 2 лева?

Парите лесно не ги давам. Всеки лев знам къде е отишъл. Продължавам напред. Тепърва като започнат да излизат плодовете и някой да дойде да седне на стола… Да, но ако е с пари. Без пари не става. Ако не изградим добра школа, няма на какво да се надяваме. Футболисти по света кой колкото иска. Целите: Без цел нищо не правя. Казал съм, че ако се класират за Европа, това е и техен шанс.

Мениджърите: Те са лешояди. Нито един от тях не е извадил пари, за да направи негов футболист. Те не инвестират, а идват на готово, сядат на трапезата и започват с големия черпак. Това е истината, извинявам се, че ги обиждам. В Локомотив съм казал, че единственият мениджър на всички юноши е самият клуб. И ако някой има мениджър, да си го взима вкъщи и да си ходи.
Какво съсипва българския футбол? Съсипал се е сам себе си. Не виждам нещо да е направено, освен в последните няколко години в Лудогорец. Може всичко да говорим, но базата им е уникална. Стадионът, който се прави – също. Ето, ЦСКА направиха някаква база, на Левски си е старата. Ботев има, Локо няма нищо. Къде тренира Етър? На 40 километра от Търново. Колко стадиони се направиха в селата, а не където трябва? Взема ли концесията, още догодина ще имаме поне два терена, на които децата ще играят. Това е планирано. Вече станах специалист по правенето на игрища – в Говедарци направих два, правя и официалния на Рилски спортист. Футболът е удоволствие… Но когато има негативи те съсипва и понякога си мислиш дали си заслужава. Но аз съм спортна натура, расъл съм на високо и студено, и имам спортна злоба. Тя ме кара да продължавам въпреки плюването. Искам да направя нещо, което да остане след мен“, сподели Христо Крушарски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ