Новият шеф в ЦСКА загатна за промени на „Армията“: Започваме да работим по европейски модел

кристиано джарета

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю пред радио RMC Sport след края на мача с Берое (2:0).

51-годишният италианец начерта пътя пред клуба след редовния сезон и сподели първите си впечатления от футбола в България. Джарета отговори и на въпрос дали е виждал вече Валери Божинов, който остава най-популярният български футболист в Италия, където премина огромна част от кариерата му. Джарета споделя, че вече го е виждал два пъти, като предстоят нови срещи по време на плейофите.

“Има добри футболисти в България, но нивото е далеч като цяло. Все пак виждам играчи, които могат да отидат в по-силни шампионати. Нашата цел е да изградим структура, която се се противопостави на Лудогорец и да сложи край на неговата хегемония. Това далеч не се изчерпва само със сглобяването на силен отбор. Тук говорим за прогрес във всяко отношение – като клуб, като физическа подготовка, като психическа устойчивост и като инфраструктура. Искаме да работим по европейски модел и започваме да го правим.

Като цяло в България има много остарели стадиони и база, поради което страната все по-трудно произвежда таланти. Знаем за футболисти като Стоичков и Бербатов, но сега е различно. Нашият клуб разполага с отлична база и доста добри условия. Славия също прави впечатление със своята инфраструктура. Тези два клуба продадоха свои играчи в Италия – Кирил Десподов и близнаците Петко и Андреа Христови”, казва Джарета.

Той разкрива и разликите в разбирането за длъжността на спортния директор в Италия и България.

“Тук, в България, се държи много на резултатите на терена. Те са най-важни. Но в клуба е важно да има и икономически успехи – да се работи и печели от продажбата на футболисти и участие в евротурнирите. Трябва да се намери баланс между резултати и бизнес. Искам да направя големи удари с привличането на играчи, които да бъдат продавани с печалба. Правил съм го в предишни свои клубове. Идеята е да правим същото и тук”, казва още Джарета, цитиран от „Тема Спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ