Какво се случва с Чорбаджийски?! Ето отговора, който вълнува „червена“ България

Цска Витоша Бистрица (20) Чорбаджийски

Доскорошният капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски бе оставен на резервната скамейка и не записа нито минута при победата над Берое вчера, а неговото място в сърцето на защитата на „червените“ бе заето от младока Валентин Антов.

Всъщност това се случва за втори път в рамките на две седмици, след като в предния кръг, в гостуването на ЦСКА на Етър, бранителят отново не влезе в игра.

Логично, феновете на най-титулувания отбор в България започнаха да се питат каква е причината за това решение на Любослав Пенев.

Ето какво разкриват източници на Блиц от „Армията“:

На последната тренировка на ЦСКА преди мача с „виолетовите“ старши треньорът Пенев разделил играчите на два отбора – титуляри срещу резерви. Това е обичайна практика за обиграване на стартовите 11. Сред първите бил и Божидар Чорбаджийски.

След това обаче Ел Голеадор е имал разговор с ръководството и най-перспективният млад играч за 2018-а Антов попаднал сред титулярите за сметка на Чорбаджийски.

Причините за решението на босовете на „червените“ са две:

  • Първо, защитникът не оправдава очакванията на ръководството и феновете. Преди време към Чорбаджийски имаше интерес от няколко чуждестранни клуба, които предлагаха добри пари за футболиста.
  • След спад във формата, много колебливи игри и на моменти дори нескопосани отигравания на терена доверието към него се е изчерпало. В момента кандидати за подписа на доскорошния титуляр няма, което отваря великолепна възможност на таланта Антов. Безспорно във Валентин се забелязват много качества, които могат да бъдат развити и той да се превърне в голям футболист.

Другата причина, поради която младокът е налаган като партньор на Бодуров в отбраната, е че той може да донесе много пари в касата на „червените“ при евентуална негова продажба извън граница.

Трябва да отбележим, че Вальо Антов се представя на ниво и оправдава очакванията. Какво ще се случи с Чорбаджийски обаче предстои да разберем. Не е изключено след края на сезона той да се раздели с ЦСКА и да заиграе в някой друг български клуб.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ