Кабаков даде начален старт на Локомотив за трети пореден разгром (Снимки)

Витоша Бистрица Локомотив Пловдив 25

Локомотив Пловдив спечели с класическото 3:0 срещу Витоша последния си мач от редовния сезон в Първа лига. „Черно-белите“ вкараха и трите попадения през второто полувреме, въпреки че повече от час играха с човек повече. От бистричани доста спорно бе изгонен Михаил Милчев, който игра рамо в рамо с Един Бахтич, но Георги Кабаков прецени, че това е нарушение спиращо нападателя да излезе сам срещу вратаря и затова бранителят на домакините получи директен червен картон.

Първото по-интересно положение в мача дойде след нестандартно изпълнение на Момчил Цветанов. Крилото стреля от фаул, при почти нулев ъгъл, но така завъртя коженото кълбо, че принуди Християн Василев да избива в корнер.

Витоша искаше да сюрпризира своя съперник с разсичащ пас в 19-ата минута. Стефан Христов изскочи зад гърба на далеч по-здравия от него Стивън Езе. Миг по-късно пък нигериецът поправи своята грешка, блокирайки изстрела на вражеския нападател. Малко след това пък Мартин Луков демонстрира стабилност, след като се намеси решително при изстрел от средно разстояние на Четин Садула.

Гостите от Локомотив можеха да станат за смях в 24-ата минута, когато неразбирателство между Езе и Луков без малко не завърши с автогол. Африканецът върна толкова силно към своя вратар, че на Мартин се наложи да прави спасяване с крак, а не просто да изрита спокойно напред.

Неприятна новина сполетя треньорския щаб на Витоша в 30-ата минута, когато един от най-добрите футболисти на „тигрите“ – Ивайло Лазаров се контузи и на негово място се появи Георги Амзин.

Все по-мрачно за бистричани обаче стана в 32-ата, когато Михаил Милчев беше изгонен с директен червен картон. Централният защитник нямаше какво друго да направи, след като спря откъсващия се сам срещу вратаря Бахтич. Въпросният бе изведен по отличен начин в коридор от Димитър Илиев.

Спокойният неделен мач доби нотки на истинско напрежение, след като в 38-ата минута Буна беше бутнат в рекламните пана, а миг по-късно поиска обяснение от Тодор Гочев. Съдията Кабаков се намеси навреме и потуши скандала между тях с по жълт картон.

До паузата Витоша пробва да промени статуквото с добрия пробив на Петко Цанков. Изстрелът му, за негово съжаление, намери ръкавиците на Луков.

„Смърфовете“ промениха статуквото след отбелязания от тях гол в 66-ата минута. Всичко започна с отлична атака на локомотивци, като ударът на Илиев беше избит от голлинията. Офанзивният устрем на плодвидвчани обаче продължи, като Буна беше намерен на далечната греда, като от своя страна той реши да подаде към Бахтич. Макар и трудно, топката стигна до балканеца, който я „прибра“ срещу връхлитащ защитник на Витоша и след това отблизо не остави никакъв шанс на Василев.

Инкасираният гол „събуди“ момчетата на Росен Кирилов, които заиграха много смело в предни позиции. „Тигрите“ бяха близо до изравняването в 80-ата минута, когато Четин Садула пробва да повтори сценария от попадението си срещу Берое в предишния кръг. Този път обаче всичко приключи с негов тежък шут в дясната греда на Луков.

Интригата в този двубой приключи в 82-ата минута, когато резултатът в полза на Локо беше удвоен. С оглед развоя на мача, отбраната на Витоша неглижира своите действия, а това коства и много за хората на Росен Кирилов. В гореспоменатия период от съперничеството, Ален Ожболт излезе сам срещу вратаря, като прояви колегиалност и продължи за напълно самичкия Митко Илиев. За капитанът пък бе въпрос на само едно докосване, за да покачи до 0:2.

До края гардът на бистричани съвсем падна, като това позволи и на Ален Ожболт да попадне сред голмайсторите. Това се случи след негов хубав индивидуален пробив в 90-ата минута.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ