ЦСКА не пожали разклатения Берое, май отряза главата на първата дружка на Бербатов

Цска Берое 20

ЦСКА записа трета поредна победа в първенството. В последния си мач от редовния сезон „червените“ надвиха с 2:0 Берое и продължават преследването с Лудогорец, който им води с пет точки на върха в класирането.

Тиаго отбеляза първият гол днес в 18-та минута, а в първата от трите добавено време Ерол Алкан си отбеляза автогол след остро подаване на Едвин Джеси.

Загубата може да се окаже решаваща за бъдещето на треньора на заралии Александър Томаш. Напрежението върху него се покачи неимоверно от началото на годината и феновете в Стара Загора вече поискаха оставката му след 0:1 от Витоша преди седмица.

ЦСКА започна да натиска от самото начало на мача и постепенно наложи волята си. В 14-та минута Кристиян Малинов направи уникален пропуск, пращайки топката високо над вратата от няколко метра.

В 18-та минута ЦСКА стигна до своя аванс след много добра игра на Жоржиньо, който проби отдясно и даде перфектна асистенция на Тиаго. Последният разстреля Душан Перниш за 1:0.

Първата по-добра атака на Берое дойде едва след половин час игра, което дойде да покаже колко голяма липса на въображение витаеше в тима за пореден мач.

Единствената добра новина за старозагорци бе, че вратарят Перниш се представяше на обичайното добро ниво и направи няколко важни смели намеси, включително и при излизания.

Едно такова обаче се оказа неприятно за него, тъй като Жоржиньо от домакините го изрита неприятно в бедрото и това наложи стражът да бъде заменен от Георги Аргилашки в 77-та минута.

ЦСКА атакуваше, но трудно достигаше до голови ситуации, а техният съперник просто владееше топката без да измисли нещо по-интересно в атака. Гостите разчитаха основно на дълги топки.

В продължението на срещата Ерол Алкан си отбеляза автогол след остро центиране на Едвин Джеси от аут линията. При паса към Джеси останаха съмнения за засада, но ситуацията бе твърде тънка да се търси вина на съдията.

С победата си ЦСКА събра 57 точки и еднолично завършва редовния сезон на втора позиция, на пет зад лидера Лудогорец. След паузата за националните отбори отново ще играе с Берое. Старозагорци остават пети с 42 точки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ