Безмилостен Лудогорец унижи Септември

Септември Лудогорец (3) Козмин Моци

Лудогорец разпиля с внушителното 6:0 Септември на своя стадион „Лудогорец Арена“ в среща от 26-ия кръг на Първа лига.

С този резултат на практика официално може да се каже, че кризата, която бе обхванала тима на шампионите преди Стойчо Стоев да поеме отбора, вече е в миналото.

След успеха „орлите“ са лидери с актив от 62 точки и са на 8 точки от Левски и ЦСКА, които са втори и трети, като „армейците“ са с мач по-малко.

Столичани пък са 12-и в класирането с 21 точки.

Начало на голеадата даде Швиерчок, който се разписа в 8-ата и 21-ата минута, а Григоре направи резултата класически след гол от дузпа в 24-ата минута. Марселиньо също записа името си сред голмайсторите три минути преди почивката.

Отново той бе точен в 55-ата минута, а за крайния резултат точен бе Кешеру в 64-ата минута.

Срещата на „Лудогорец Арена“ започна добре за гостите, които в 7-та минута застрашиха Илиев, който спаси удар на Глишик.

След това обаче домакините показаха пълна доминация и в 9-та минута Свиерчок откри, след като Попа центрира от корнер, Григоре продължи топката и нападателят на зелените заби кълбото в мрежата. В 21-та минута отново той бе точен, засичайки успореден пас на Манолев, който пък бе изведен перфектно от Дяков.

Само три минути по-късно Антон Недялков беше съборен в наказателното поле от Георги Стоичков и Григоре реализира наказателния удар. Лудогорец заби и четвърти гол преди почивката, дело на Марселиньо, който оползотвори отличен пас на Вандерсон.

Същата комбинация се повтори десет минути след началото на втората част. Вандерсон подаде на атакуващия халф на домакините, който записа за втори път името си сред голмайсторите. Малко след час игра Клаудиу Кешеру оформи крайното 6:0, след като удар на Марселиньо бе избит от Георгиев и румънецът само довкара топката в мрежата.ЛУДОГОРЕЦ – СЕПТЕМВРИ 6:0
1:0 Швиерчок 8
2:0 Швиерчок 21
3:0 Григоре 24 дузпа
4:0 Марселиньо 42
5:0 Марселиньо 55
6:0 Кешеру 64

Лудогорец: Илиев, Григоре, Терзиев, Недялков (46 – Сисиньо), Манолев, Дяков (64 – Анисе), Горалски, Вандерсон, Марселиньо, Попа, Швиерчок (27 – Кешеру)

Септември: Георгиев, Дюлгеров, Николов, Стоичков (46 – Иван Стоянов), Глишик, Галчев, Чандъров, Костадинов (75 – Тилев), Русев, Димитров (69 – Стаматов), Мандиангу


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ