ЦСКА скача за бърза победа над Берое! Армейците се готвят да подпечата уволнението на Томаш

Берое - ЦСКА (14)

ЦСКА сякаш започна да навлиза във форма и постигна две поредни убедителни победи в първенството – 5:1 срещу Септември (София) и 3:1 при гостуването на Етър. “Червените” обаче още нямат суха мрежа под ръководството на Любослав Пенев. Днес на “Българска армия” пристига Берое, който се намира в сериозна криза и в последния си мач отстъпи на собствен терен на Витоша (Бистрица). Старши треньорът на заралии Александър Томаш е под голямо напрежение, но евентуален положителен резултат в София ще намали критиките от страна на феновете.

Домакините ще си гарантират второто място преди плейофите дори и с равенство. Това ще означава, че в началото на април ще имат две поредни гостувания на Лудогорец – първо в четвъртфиналите за Купата на България, а след това и в първенството. Берое пък има шанс да настигне Ботев (Пловдив), който вчера не можа да победи Ботев (Враца) в Коматево.

Любо Пенев няма да може да разчита на Жеферсон, който все още е контузен. Рубен Пинто и Ангел Лясков са в групата за двубоя, но няма да са титуляри. Вероятно единствената промяна в стартовия състав в сравнение с гостуването във Велико Търново ще е появата по десния фланг на атаката на Едвин Джеси за сметка на Жоржиньо. Отляво ще е Енрике Рафаел, а Кристиян Малинов и Тиаго Родригес ще са двойката вътрешни халфове. Голове отново ще се чакат от Али Соу, който има 6 попадения през пролетта.

Защитата на ЦСКА ще е съставена от Иван Турицов, Николай Бодуров, Валентин Антов и Нуно Томаш. Божидар Чорбаджийски отново ще е сред резервите.

Гостите от Стара Загора имат доста кадрови проблеми. Иван Бандаловски и Карлос Охене пропускат мача заради наказания. Новото попълнение Яя Меледже още не е картотекиран, а в групата попаднаха тийнеджърите Никола Маринов, Георги Маджаров и Стоян Иванов. Владимир Гаджев ще бъде предпочетен пред Иван Минчев в средата на терена, а Педро Еуженио и Александър Цветков също ще действат в тази зона. Рубен Бригидо и Мешка ще играят по фланговете, а в предни позиции ще е неостаряващият Мартин Камбуров.

През есента двата тима направиха 1:1 в Стара Загора, а Мауридес пропусна дузпа за ЦСКА. Днес се очаква „червените“ да наложат натиск в началните минути и да се опитат да вземат ранен аванс срещу разколебания съперник.

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас; Турицов, Антов, Бодуров, Н. Томаш; Ж. Бикел; Джеси, Т. Родригес, Малинов, Е. Рафаел; А. Соу

БЕРОЕ: Перниш; М. Желев, Алкан, Баранов, А. Василев; А. Цветков; Мешка, В. Гаджев, П. Еуженио, Бригидо; М. Камбуров


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ