Бивш нападател на Черноморец клати лиценза на руски клуб

Футболна топка

Дисциплинарният комитет на ФИФА изпрати до Руския футболен съюз писмо по повод делото, заведено от бившия нападател на Анжи Яник Боли срещу клуба от Махачкала. Котдивоарецът игра за Анжи между 2014 и 2017 година, след което беше продаден в Китай. Той съди клуба заради неизплатени заплати и ако спечели делото, от актива на Анжи ще бъдат отнети 6 точки. Това може да се окаже фатално за оставането на тима в Премиер лигата.

„Ситуацията е следната: не сме платили на Яник не защото не искаме, а защото нямаме възможност. Факт, е че имаме задължения към него. В контакт сме с Боли и ще се опитаме да намерим компромис, за да не се стига до санкции. Имаме още месец на разположение. Вярно е, че ако не се разберем, може да загубим 6 точки от актива си. Ще се постараем това да не се случи. За нас всяка точка е ценна“, обясниха от Анжи.

„Боли направи силни мачове за Анжи и вкара доста голове. Клубът пък послужи за него като трамплин в кариерата му. Свързват ни добри спомени. Водим диалог и вярваме, че всичко ще приключи благополучно и за двете страни. Търсим средства, за да се разплатим с футболистите. Обсъждаме различни варианти“, добавиха от пресслужбата на руския клуб.

Преди да отиде в Русия, Яник Боли игра един сезон в Зоря (Луганск), а между 2012 и 2013 година беше част от Черноморец (Бургас).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ