Дяков: Лудогорец е пред Левски и ЦСКА, защото има по-добри футболисти

Станислав Костов Светослав Дяков Левски Лудогорец 34

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков даде интервю за клубната телевизия два дни преди последния мач от редовния сезон срещу Септември. Халфът говори за победата над Левски с 2:0 на стадион „VIVACOM Арена Георги Аспарухов“, както и за предстоящия сблъсък на „Лудогорец Арена“ в събота.

– Премина ли еуфорията след победата над Левски в София?
– Премина. Нарадвахме се на победата. Това бе хубав успех, който е доста ценен за нас. Във футбола обаче винаги най-важен е следващият мач. Настроени сме за следващата битка.

– В отзивите след мача много специалисти коментираха, че Лудогорец тотално е надиграл противника. Как го постигнахте?
– Моето мнение също е, че надиграхме Левски. Постигнахме го с много себераздаване, с голям хъс. И, разбира се, със спортно-технически качества, с каквито разполагат нашите футболисти. Защото без да обиждам съперника, за момента нивото на футболистите в Лудогорец и организацията в нашия клуб са много по-добри от тези на Левски.

– На какво се дължи рязката промяна в играта на Лудогорец в сравнение с първите мачове от пролетния дял?
– Едва ли аз мога да кажа най-точно на какво се дължи. Наистина в първите пролетни мачове не давахме най-доброто от нас, но постепенно след мача с Левски ще вдигаме още повече нивото и ще покажем истинските си възможности. Тези, които демонстрирахме в София, а не лъкатушенето от първите двубои.

– Специално ти и Серкан Юсеин получихте доста похвали за представянето си на „Георги Аспарухов“?
– Похвалите са за целия отбор. Не трябва да се отличават двама човека. Ако трябва да съм честен, целият отбор игра много добре. Всички футболисти се вложиха и се раздадоха за Лудогорец, което е най-важно. Имаме страхотни играчи. Когато те играят за името на отбора, на всеки съперник му е много трудно. Серкан е младо момче. Много талантливо. Надявам се покрай нас, по-опитните, да расте и един ден да бъде основен футболист и лидер на този тим.

– Предстои домакинство на Септември. Какво очаквате от тази среща?
– Очаквам да спечелим. Очакванията са да бием във всяка среща. Знаем, че няма да е лесно. Съперникът изживява трудни дни. Последните им резултати не са от най-добрите. Но съм сигурен, че ще подходим концентрирано и ще спечелим.

– Кой е основният конкурент на Лудогорец за титлата?
– Левски и ЦСКА-София остават да се борят с нас. Това са отборите, които трябва да преборим.

– Кой ще е решаващия фактор за спечелването на титлата този сезон?
– Силата на футболистите във всеки отбор. Лудогорец затова има предимство в момента с точките. Като тим сме най-добри и трябва да запазим това ниво.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ