И легенда на Берое сред вариантите за заместник на Томаш

Славия Берое (6) александър томаш

Само чудо може да спаси главата на треньора на „Берое“ Александър Томаш. „Заралии“ се сринаха до петото място, само на точка пред „Черно море“, и може да завършат редовния сезон далеч от местата за Европа. В последния кръг тимът падна срамно у дома от „Витоша“, а феновете поискаха оставката на селекционера.

През тази седмица треньорска рокада не се предвижда, но Томаш вече е на дръвника. Най-добрият приятел на легендата Димитър Бербатов има ултиматум да не загуби предстоящото гостуване на ЦСКА в събота. Евентуално поражение би било трето поредно за „Берое“ и със сигурност ще означава уволнение за Томаш. 40-годишният бивш защитник е юноша именно на „червените“, като има 122 мача за ЦСКА.

Шефовете на „Берое“ вече се ослушват за евентуален нов наставник. Към момента вариантите са три. Разговори вече са водени с легендата на „Левски“ Георги Иванов-Гонзо, който е безработен. Той е и фаворит да замени Томаш и да води отбора в плейофите. Доскорошният треньор на „Лудогорец“ Антони Здравков също е сред вариантите да води „зелените“. Той все още е на работа в Разград като помощник на Стойчо Стоев, но би обмислил оферта от „Берое“. Третата опция е завръщане на клубната легенда Пламен Липенски. 58-годишният спец за последно спасяваше положението в родния си клуб през 2016 година. Той познава отлично обстановката под Аязмото. Освен това има богат опит като треньор в португалския футбол.

„Ръководството преценява кога да поиска оставката на даден треньор. Точно сега не вярвам, че някаква оставка ще промени нещо“, заяви след последната загуба спортният директор на „Берое“ Валентин Грудев. Александър Томаш е близо 2 години начело на „Берое“. През миналия сезон не успя да изведе „заралии“ до евротурнирите и това е задължителна цел тази година.

„България днес“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ