Тасевски проговори за престоя си в Тайланд и отсече: Никога няма да забравя как бихме ЦСКА и обърнахме първенството

Славия Левски 40 дарко тасевски

Въпреки че през последните шест години се подвизаваше в чужбина, Дарко Тасевски остава един от футболистите, които нямат нужда от особено представяне. Любимец на „синята“ публика, шампион на България. След дълги престои в Украйна, Израел и Тайланд, Тасевски се завърна вкъщи… в България.

„След като изкарах толкова време при предишния ми престой в Левски и жена ми е българка и всяко прибиране от Тайланд – първо си идвахме в София, след това в Скопие, така че мога да кажа съвсем свободно, че и тук се усеща като у дома, затова повече казвам „като се прибера вкъщи“, каза футболистът пред bTV.

Споделя, че тук е най-щастлив, климатът е по-добър, а балканската храна – по-вкусна. Но признава, че има неща в Тайланд, които ще му липсват.

„Самите хора са по-различни, по-спокойни, по-приветливи, по-усмихнати. Случвало се е много пъти, като се прибираме в България, в Македония, още веднага в самия полет, като сменим тайландската авиокомпания с европейските, веднага усещаме, че самите хора са по-различни още в самолета. Може би това в известна степен ще ни липсва, защото наистина свикнахме.“

В Тайланд хората са спокойни не само в ежедневието си, но и по трибуните. За тази тръпка Дарко се завръща у нас. След кратък разговор с приятеля си Георги Петков и бързи преговори с Венци Стефанов, Тасевски акостира в Славия. В отбор, изграден от млади играчи, опитният македонец е човекът, от когото талантите на България черпят футболна мъдрост.

Връщайки лентата назад, Тасевски си припомня и най-паметните моменти със синята фланелка, запечатани в съзнанието му.

„Определено от титлата си спомням най-добре победата срещу ЦСКА в дербито. Спечелихме мача с 2:0 и мога да кажа, че тогава обърнахме първенството. Винаги ще помня този мач, имаше прекрасна атмосфера“.

Сега обаче Дарко е фокусиран изцяло върху доброто си представяне с тима на Славия: „Пожелавам си да свършим сезона по един добър начин, ако можем, да се преборим за тези баражи и да влезем в евротурнирите. Пожелавам си здраве, за да поиграя още доста футбол“, завърши той.

Тасевски признава, че след края на състезателната си кариера ще остане във футбола, а недеждите му са да мине от другата страна, като треньор. Футболистът е изкарал и треньорски курсове в Тайланд.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ