Капитанът на Левски: Владо Николов не е за това ниво!

Левски Лукойл нефтохимик волейбол мъже 3

Диагоналът на Левски – Смилен Мляков, бе гост в предаването „Златния гейм“ по „Диема Спорт“. Той коментира работата на Владимир Николов в Левски, както и младите волейболисти в България.

„За успеха над Нефтохимик с 3:2? Силна игра на блокада. Силна игра на Ивчо Лалов, либеро. Играхме прилично и в посрещане. Можехме да играем и по-добре, ако бяхме спазили указанията, които бяхме спазили предварително“.

„Най-доброто ниво никога не може да се достигне. Никой няма да каже справих се най-добре. Дори и аз на 40 години не мога да кажа, че съм достигнал най-доброто си ниво. В началото на сезона картинката беше доста по-трагична. Но то е нормално – защото имахме няколко нови състезатели. Сега и моята контузия, който ме тормози зверски“.

„Но дори моето присъствие на тренировка е много важна, защото имахме периоди, в които не можехме да съберем хора за тренировка. Имахме 4-5 контузени души“.

„Мисля, че показваме все по-добри игри. Трифон, Гордън, Ивчо, Иван показват добри неща. Добре сме, супер сме. Сравнително събрани сме. Аз като най-дърт опитвам се да контролирам нещата. Слушат ме, уважават ме момчетата. Нямаме проблеми с личности. Под контрола е ситуацията. Фигурата на Владо Николов също помага за това“.

„С Владо обсъждаме често много неща. Той ме е питал – „Аз слаб треньор ли съм?“. Не, той не е слаб треньор, просто не е за това ниво. Той остава неразбран от много от състезателите. В момента момчетата, които останаха в България, често не могат да разберат съветите и указанията“.

„Това тръгва от първите години. От липсата на качествени и ерудирани треньори. И от занижаването на нашето държавно първенство. В момента всеки малък играч си мисли, че е върхът на сладоледа. Не попиват така както ние“.

„Няма късмет в спорта. Всичко е до работа. На тренировка, ако си бил 150 сервиса и 100 са ти вътре. На мач отиваш бие 50 сервиса. Да, понякога топката ще удари филето, но това е изработен късмет. Това като тотото – ще спечелиш, ако пускаш. Ако като не пускам, какъв късмет да имам. Ти работиш, за да имаш късмет. Всичко е работа“.

„Потенциал има. Има качествени индивиди – въпросът е да имат сърце. Със страх не става. Голям спортист се става със сърце и труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ