Два пъти по 4:1 и Локо Пд се размечта за Европа! Заяви два стадиона пред БФС

Левски Локомотив Пловдив 35 аралица

Локомотив Пловдив е заявил два стадиона пред Лицензионната комисия за евентуално участие в Лига Европа. Както е известно, „Лаута“ няма лиценз за евротурнирите. В своите документи черно-белите са посочили стадион „Лазур“ в Бургас и „Васил Левски“ в София, разбра „Тема спорт“. Интересното е, че същите съоръжения е вписал и вечният враг – Ботев Пловдив. И двата тима са на четвъртфинал за купата. Локо гостува на Етър, а канарчетата приемат Черно море. До края на сезона обаче двата тима ще са в различните половини на класирането. Ботев е в първата шестица и ако иска и оттам да гони Европа, трябва да се пребори за третото място, което дава право на бараж със седмия. Това обаче изглежда доста трудна задача с оглед изоставането от третия Левски. Доста по-реално е черно-белите да спечелят седмото място и да играят бараж с третия.

В същото време стана ясно, че ръководството на Локомотив умува да предложи нови договори на двама от опитните в състава. Това са централният защитник Димитър Везалов и вратарят Илко Пиргов. През лятото на миналата година те удължиха своите контракти за по още една година, след като изтичаха. Пиргов е със статут на резерва на Мартин Луков, но заради богатия си опит 32-годишният страж ще продължи да бъде част от Локо. Бруно Акрапович пък е много доволен от представянето на Везалов, който оформи стабилен тандем с нигериеца Стивън Езе.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ