Дерменджиев зачеркна първи чужденец! Не го иска, защото е любимец на Славиша!

Левски Локомотив Пловдив 10 дерменджиев вашчук

Треньорът на „Левски“ Георги Дерменжиев е зачеркнал най-поливалентния си футболист в офанзвен план – Богдан Вашчук. Естонецът не се появи в игра срещу „Лудогорец“ (0:2), въпреки че „сините“ губеха и имаха още една смяна.

Той беше единственият на пейката, който можеше да внесе някаква промяна в играта на отбора в предни позиции. Изненадващо беше решението на Дерменджиев да пусне Серджиу Буш на крилото вместо Вашчук, който би се справил доста по-успешно там.

Нещо повече, русокосият футболист се представя отлично в тренировъчния процес. По време на заниманията той е използван на различни позиции и се справя на всяка една от тях, издадоха хора от клуба. Единственият проблем при него е, че е предразположен към контузии. Но от известно време е напълно здрав.

Всъщност причината Дерменджиев да не използва Вашчук се крие във факта, че той бе доведен от предишния треньор Славиша Стоянович, шушука се на „Герена“. Още по време на лагера в Кипър новият наставник е дал индикации, че това никак не му харесва и няма да разчита на естонеца. В мачовете през пролетта Вачшук попада в групата, но досега е записал няколко минути в дербито с ЦСКА-София. Тогава той влезе като смяна в 89-ата минута на мястото на Йерсон Кабрал.

Запитан защо не е използвал една от трите си смени срещу „Лудогорец“ и защо не пуска Вашчук, Деременджиев отговори: „Това е мое решение“.

Естонецът дойде през есента от „Рига“ след изричното настояване на Стоянович. Той е под наем в „Левски“ до края на сезона. Взима една от ниските заплати на „Герена“ и допреди месец „сините“ смятаха да го закупят след изтичането на преотстъпването му. Не така стоят нещата след идването на Дерменджиев.

„България днес“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ