В деня за прошка! Лудогорец не прости на Левски, сините останаха на 8 точки от върха (Снимки)

Левски-Лудогорец4

Лудогорец спечели голямото дербито на 25-ия кръг в Първа лига. Разградчани се наложиха с 2:0 при визитата си на Левски, като двубоят се игра пред близо 17 хиляди зрители на стадион „Георги Аспарухов“. В герой за тима на Стойчо Стоев се превърна Марселиньо, който вкара първия гол в срещата след грешно отиграване на Мартин Райнов. В добавеното време на мача пък Джоди Лукоки подпечата успеха на разградчани.

В титулярните състави на двата отбора нямаше особени изненади. Георги Дерменджиев заложи на абсолютно същата единайсеторка, която донесе успеха с 1:0 над ЦСКА. Стойчо Стоев пък направи две промени за Лудогорец в сравнение с мача с Ботев (Враца). В средат на терена като титуляри започнаха капитанът Светослав Дяков и Вандерсон на местата на Аниса и Попа.

Пълните трибуни и голямата еуфория на „Герена“ не доведоха до домакински натиск в първите минути. В първите 10 минути доминацията на Лудогорец бе страхотна и атаките пред вратата на Николай Михайлов се редяха една след друга. В 8-ата минута Вандерсон бе изведен очи в очи с Михайлов, но стражът успя да закачи топката с ръката си и така да я отклони достатъчно, за да излезе на сантиметри встрани от вратата. 2 минути по-късно пък Клаудиу Кешеру бе изключително близо до попадение. След центриране отдясно Михайлов излезе неразчетено и пред него румънецът засече с глава. Топката обаче удари страничния стълб и отказа да попадне във вратата на домакините.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

И когато Левски постепенно намери верния ритъм в играта си, груба грешка на Райнов доведе до откриването на резултата. Новото попълнение на сините се замота с топка в крака и я загуби в ключова зона пред наказателното поле. Кешеру се ориентира прекрасно и моментално подаде към Марселиньо. Бразилецът веднага стреля, коженото кълбо рикошира в крака на Давид Яблонски и прехвърли Михайлов за 0:1.

Само 2 минути по-късно „сините“ имаха прекрасен шанс за бързо изравняване след хубав диагонален пас на Хали Тиам към Костов. Ударът на нападателя обаче бе избит с вещина от Пламен Илиев. В 35-ата минута след прекрасен пробив на Мариани отляво Паулиньо остана на сантиметри от това да засече топката с шпагат, който по всяка вероятност щеше да доведе до гол.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА АТМОСФЕРАТА НА „ГЕРЕНА“

И втората част започна по-добре за гостите. Още в 47-ата минута Кешеру можеше да стреля опасно с глава, но преди това да се случи Нуно Рейш изби в корнер. Яблонски също трябваше да спира опасни действия в зелено, а в тези минути Вандерсон на няколко пъти влизаше опасно към наказателното поле на съперника.

Георги Дерменджиев опита да реагира, пускайки в игра Серджиу Буш на мястото на Райнов, но и това не доведе до някакъв сериозен прогрес в играта на „сините“.

В 77-ата минута Марселиньо бе близо до втори гол като от удобна позиция стреля на сантиметри от гредата. Малко след това пък влезлият като резерва Якуб Швиерчок опропасти перфектен шанс за втори гол. Полякът напредна, но при числено предимство се полакоми и вместо да търси оставения сам Горалски, реши да стреля, но го направи доста неточно.

В последните минути Левски все пак опита нещо като натиск в опит да стигне до изравняване, но той не доведе до нищо опасно. Вместо това във втората минута на добавеното време Лукоки сложи край на интригата с втори гол в мача. Той получи прекрасен пас между двама от Швиерчок, на свой ред с технични действия размина Горанов, след което стреля под плонжа на Михайлов за крайното 3:0.

В самия край Швиерчок пропусна да вкара и трети гол, но това вече нямаше никакво значение за гостите, които се поздравиха с трите точки и направиха огромна крачка към поредната си титла на България.

Левски – Лудогорец 0:2
0:1 Марселиньо (21)
0:2 Джоди Лукоки (90)

Левски: Николай Михайлов, Иван Горанов, Нуно Рейш, Давид Яблонски, Милош Цветкович, Хали Тиам, Мартин Райнов (63′ Серджиу Буш), Паулиньо, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал, Станислав Костов

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Драгош Григоре, Козмин Моци, Сисиньо, Светослав Дяков, Серкан Юсеин (60′ Абел Анисе), Вандерсон, Марселиньо, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру (70′ Якуб Швиерчок)


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ