Черно море и Ботев не успяха да се излъжат край морето! Канарчетата с претенции за дузпа на „Тича“

черноморе-ботевпловдив6

Черно море и Ботев завършиха при 0:0 в среща от 25-ия кръг на Първа лига. Двата тима бяха сигурни за мястото си в първата шестица на шампионата, което повлия на играта им и отправиха едва няколко точни удара в цялата среща.

Първото опасно положение бе в полза на канарчетата. В 9-ата минута Терзиев овладя пред наказателното поле на домаскините и стреля с десния крак, но Дюлгеров плонжира и изби. В 25-ата минута Ботев поиска дузпа за игра с ръка на Генев след единоборство с Доре, но реферът остана безмълвен.

Секунди по-късно опасна атака на Черно море отляво завърши с центриране към Мартин Мнчев. Талантът на моряците стреля с глава, но Кайзер улови.

В даденото от рефера продължение на първата част Ботев изпусна най-чистото положение до този момент. Добрев центрира отлично отляво към Балтанов, халфът на жълто-черните се хвърли на шпагат и засече топката на 3-4 метра фронтално пред вратата на варненци, но Дюлгеров някак успя да спаси.

СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК

Две минути след началото на второто полувреме Черно море като по чудо не откри резултата. Тогава Ради Василев засече с глава центриране отляво, но Кайзер някак успя да избие с една ръка изстрела от два метра, пращайки топката над напречната греда.

В 51-ата минута резервата Мехди Фенуш шутира опасно от 20 метра, но в аут. Седем минути по-късно и Ради Василев обстрелва с глава вратата на гостите, но Кайзер спаси.

След час игра двата отбора си размениха по една опасна ситуация. Първо Феребори Доре изпусна да вкара с глава от чиста позиция, а в 61-ата минута Василев бе изведен сам срещу Кайзер, но вратарят на гостите излезе добре и блокира удара на тарана.

В 79-ата минута и Черно море поиска дузпа за игра с ръка на Карачанаков, но реферът Валентин Железов прецени да не отсъжда 11-метров наказателен удар, демонстрирайки еднакъв критерий.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ