Соу и ЦСКА опряха Левски и Лудогорец до стената! „Червените“ превзеха „Ивайло“ за първи път след 21 години!

Цска Етър 23

ЦСКА записа втора поредна победа под ръководството на Любослав Пенев с 3:1 над Етър във Велико Търново. „Червените“ спечелиха на „Ивайло“ за първи път от 21 години, а големият „виновник“ за това стана централният нападател Али Соу, който подаде за първия гол на Жоржиньо и сам реализира другите два. За Болярите точен бе Даниел Младенов.

ЦСКА проспа първото полувреме и само една страхотна намеса на Витаутас Черниаускас спря Етър да се прибере на почивката с гол аванс. Вратарят на „червените“ изби с атрактивен плонж мощен удар от над 20 метра на Георги Сърмов, а това бе и единствената интересна ситуация пред една от двете врати през първите 45 минути.

Втората част ЦСКА започна с тотално променена нагласа и Жоржиньо с два много опасни пробива внесе смут в защитата на Етър, но без да последва положение. Тиаго пък разтресе напречната греда в 50-та минута със страхотно изпълнение на пряк свободен удар. Така се стигна до 65-та минута, в която Иван Скерлев не се справи с изчистването на топката, Али Соу пребори съперник във въздуха и я сви за Жоржиньо, който безпроблемно я прати в мрежата от 10 метра за 1:0. Само 4 минути по-късно гамбийският голаджия на „червените“ направи 2:0. Той получи страхотен параболичен пас от Тиаго, овладя елегантно топката и разстреля Иванов. Всичко в срещата можеше да бъде решено в 72-та минута, когато Здравко Илиев опита да върне към Венци Василев, който се подхлъзна и Енрике Рафаел се озова сам в наказателното поле. Бразилецът не прояви егоизъм и пусна на дузпата за Соу, който не подходи достатъчно сериозно с удара и стреля много близо до Иванов,  който спаси. Пропускът се оказа важен, защото в 75-та минута Даниел Младенов върна Етър в мача. След корнер топката стигна до Василев, който центрира меко за Милчо Ангелов, а той с глава намери Младенов пред голлинията и крилото вкара с лекота осмия си гол за сезона.

В „червените“ редици се усети напрежение, но Соу се реваншира за пропуска си с второ попадение за деня. Тиаго стреля от 20 метра, Иванов закачи топката и я отклони в напречната греда, но нападателят с №20 бе на точното място, за да направи добавка и да оформи крайното 3:1 за ЦСКА.

„Червените“ взеха изключително важна победа преди утрешното дерби Левски – Лудогорец. Играчите на Любослав Пенев събраха 54 точки, с които изместиха „сините“ от второто място и се доближиха само на две от разградчани. Етър  пък окончателно изгуби шансовете си за участие в топ 6 и ще трябва да участва във втората осмица в следващия етап от сезона.

ЕТЪР – ЦСКА 1:3
0:1
 Жоржиньо 65
0:2 Али Соу 69
1:2 Даниел Младенов 75
1:3 Али Соу 81

ЕТЪР: 1. Иванов, 14. Скерлев, 5. Сърмов, 84. Илиев, 25. Стоянов, 21. Василев, 8. Руменов, 11. Младенов, 88. Боджадж, 17. Мане, 10. Батрович

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 26. Антов, 24. Томаш, 15. Малинов, 16. Бикел, 17. Енрике, 20. Тиаго, 7. Жоржиньо, 22. Али Соу


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ