До 2020 г. Берое трябва да играе само за едно – Камбуров!

Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Преди няколко дни Берое удължи договора на Мартин Камбуров с още една година. Нападателят сам го каза и преди това: „Докато вкарвам, ще играя. Кой треньор би се отказал от футболист, който реализира по 20 гола на сезон, макар и на моите години?!“. И е дяволски прав. В момента сметката му през кампанията е от 14 попадения, а общо те са 217, с 36 по-малко от тези на абсолютния №1 в историята Петър Жеков.

С 14 гола в 24 кръга Камбуров показва страхотна ефективност, на базата, на която може да се направи прогнозата, че той ще завърши сезона с над 20 гола. Все пак остават още 2 кръга от преди плейофите, а там ще се изиграят и още 10 мача.

При всички положения нападателят ще посрещне следващия сезон с над общо 220 гола на ниво „А“ група и Първа лига в кариерата си. Със сигурност ще гони и рекорда на Жеков, което означава само едно – че Берое трябва да играе само и единствено за Камбуров поне до лятото на 2020 г.! Защото, ако той вкарва и продължава да играе със същата амбиция, с която го прави след трансфера си в Стара Загора, това е гаранция и за успехи на отбора, а защо не и за нов трофей във витрината?! Все пак, кой би се отказал от голмайстор №2 в историята на българския футбол, преследващ упорито №1, макар и на 39 години?!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ