„Червена“ инзвазия към Велико Търново! Над 2500 души ще дерат гърла за ЦСКА срещу Етър

Иван Велчев, Кюстендилеца

ЦСКА ще има мощна подкрепа по време на гостуването си във Велико Търново в събота. Очаква се на трибуните на „Ивайло“ да присъстват над 2500 червено привърженици. Ръководството на домакините има готовност да пусне допълнително билети при много голям интерес. За да подкрепят армейците, ще пътуват фенове от цяла Северна България, както и от няколко града от Южна. Още от началото на седмицата привържениците организират пътувания с коли за гостуването. Местната публика също очаква с нетърпение сблъсъка с ЦСКА.

Билетите са по 8 лева за всички фенове, като децата до 7 г. влизат безплатно (с декларации). Времето ще е отлично за сезона, очаква се температура от 20 градуса. На трибуните на „Ивайло“ ще има поне 8000 зрители. Армейците не са играли във Велико Търново от година и половина. Последната им визита там беше на 30 септември 2017 г. Двубоят протече драматично и завърши 2:2. Каранга даде аванс на ЦСКА в 30-ата минута, но само 2 по-късно Алиуне Бадара изравни. Бразилецът пак изведе армейците
напред в 62-ата минута, но автогол на Рубен Пинто в 85-ата доведе до равенството. Загубените точки във велико Търново впоследствие натежаха на ЦСКА в битката за титлата.

След този двубой двата тима се срещнаха още 4 пъти, но 3 от срещите бяха на „Армията“, а една – в Панчарево. Червените спечелиха шампионатните двубои с 2:1 през март 2018 г. и 3:0 през октомври. Преди началото на този сезон ЦСКА-София победи в контрола в Панчарево с 2:0. Точно преди старта на пролетния дял обаче Етър надигра съперника на „Армията“ и крайното 1:0 можеше да е далеч по-лразително.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ