Търпението на Любо свърши! Забива един от капитаните на пейката

любо пенев

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто почти сигурно ще остане резерва във втора поредна среща. Португалецът едва ли ще попадне сред стартовите 11 и срещу Етър в събота, след като записа само 17 минути при 5:1 над Септември. Пинто е на път да загуби титулярното си място след посредственото си представяне в последните месеци. Полузащитникът игра слабо и във вечното дерби (0:1), след което остана резерва срещу Септември. Очаква се Малинов отново да замени португалеца, който дори стигна до капитанската лента на тима и бе трети избор след Бодуров и Чорбаджийски. На другата позиция зад нападателя пак ще действа Тиаго.

Интересно е дали Антов ще получи нов шанс за изява след много силното си представяне срещу Септември. 18-годишният талант действаше безупречно в ролята на централен защитник. Ако Любо Пенев реши пак да му се довери, опциите са две – или отново да е в сърцето на ариергарда за сметка на Чорбаджийски или Бодуров, или да бъде използван като човека в предмостието на защитата за сметка на Бикел.

На линия за ЦСКА след наказания са Чорбаджийски и Джеси, а след контузии се завръщат Бодуров и Евандро. Понеделник беше почивен ден за целия отбор, а от вчера тренировките бяха подновени. Заради леки проблеми Енрике не се готвеше пълноценно.

Има дилема кой да стартира отляво на атаката срещу Етър. Вариантите са Енрике и Евандро, а шансовете им са 50 на 50. Енрике изнесе доста силен двубой със Септември, като се отличи с гол и асистенция и редица други опасни атаки.

В лазарета на ЦСКА остава Жеферсон, който евентуално ще стартира пълноценни тренировки през следващата седмица. Не е изключено ляв бек срещу Етър да е новото попълнение Нуно Томаш. Той действаше в центъра на защитата в мача със Септември. Според запознати обаче Томаш е привлечен на „Армията“ именно с идеята да бъде използван отляво. Португалецът се понрави с позиционирането си и прецизното изнасяне на топката, Правеше впечатление, че Томаш по правило търсеше съотборници с дълги подавания и на практика не сбърка пас.

Отдясно в защита за 4-и пореден мач ще стартира 19-годишният Иван Турицов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ