Изненада! Левски вече не е на Спас Русев! Вижте кой взе акциите преди събранието утре

7 Dni Sport05.03.2019
Спас Русев
Развръзката на собствеността в Левски вече е официален документален факт, твърди БЛИЦ, позоввайки се на два независими източника.
Още преди няколко седмици Спас Русев, Даниел Боримиров и адвокат Стоян Кръстев са джиросали акциите си на Васил Божков. По този начин собственикът на „Нове холдинг“ се превръща в най-големия акционер във вековния клуб.
По данни от Търговския регистър капиталът на Левски в момента е 30 669 974 лева. Акциите са с номинал 1 лев, като обикновените поименни акции са 30 419 974, а поименните привилегировани са 250 000.

Финансовият отчет за 2017 г. показва, че Русев държи 49.89%. След него се нареждат бившият футболист Боримиров и Кръстев (бивш член на Надзорния съвет на ОББ ) с по 18.42%.

Тръстът на привържениците „Синя България“ на този етап запазва своите 10%, а останалите по-малки акционери са с общо 3.27%.

Промяната в собствеността слага край на спекулациите по отношение на собствеността и, че на утрешното Общо събрание на клуба предстоят драматични промени.

На 18 януари стана ясно, че на заседание на Надзорния съвет, е бил избран нов Управителен съвет, в който влизат Павел Колев, Ели Шопова и Найден Димитров. Тримата стават част от ръководния орган по волята на Васил Божков.

Оперативната власт е поверена на доскорошния зам.-изпълнителен директор на БФС Павел Колев.

Очаква се утре промени да настъпят единствено в Надзорния съвет, където към настоящия момент са Спас Русев, неговият син Евгени и Кирил Ивков.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ