Павел Колев обяви, че идва краят на Лудогорец! Левски ли ще го сложи?

Георги Дерменджиев, Павел Колев

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде пространно интервю за „24 часа“, в което акцентира върху това, че „сините“ са били буквално на месец-два от „прекратяване на дейността си“ и Васил Божков на практика е спасил клуба от фалит. Колев разкрива и, че през 2014 г. е водил „абстрактен разговор“ с Тодор Батков за пост в Левски, а след това и от „Тръст Синя България“ са искали той да влезе в управлението на клуба, за да се стигне до миналия август, когато Спас Русев официално му е отправил предложение и разговорите са стартирали. Русев обаче не предоставил цялата информация на Колев, като скрил, че Левски ще бъде наказан от УЕФА и ще бъде заплашен с изхвърляне от евротурнирите. Финансовото състояние на клуба също било една от причините бившият директор в БФС да откаже да започне работа на „Герена“ при Русев. Покана директно от Васил Божков обаче променила мнението на Павел Колев и така се е стигнало до неговото назначение в Левски. „Синият“ шеф е категорично против модела „бащица“ в родния футбол и затова предвижда крах на Лудогорец, въпреки огромните суми, наливани от Кирил Домусчиев в клуба.

„Зад един голям клуб е хубаво да стои група компании или холдинг, но в никакъв случай не трябва да се разчита всяка година тези компании да вадят едни пари, за да покрият загубите на футболния клуб. Това няма как да свърши добре. Единственият шанс Лудогорец да продължи да се развива по същия начин е всяка година да влиза в групите на Шампионската лига. Или ако една година не е там, задължително да е в групите на Лига Европа. Това е минимумът, който може да си позволи като отклонение. Защото това е единственият начин, по който този круб може да си осигури приходи, които да инвестира в заплати на футболисти и трансфери. А по отношение на мърчандайзинг, спонсори, интерес към клуба – в това Лудогорец е стигнал тавана си“, анализира Колев пътят, по който разградчани са тръгнали към крах заради огромните си финансови стандарти по отношение на трансфери и заплати.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ